Poznate Hrvate oduševio novi trend koji spaja pivo i yogu

by | 26 listopada, 2017

Brojni znatiželjnici predvođeni našim poznatim licima Ivanom Mišerić, Marijanom Batinić, Bojanom Jambrošićem i Dušanom Bućanom jučer su se u zagrebačkom fitness centru MoFit okušali u beer yogi, jednom od novijih trendova koji sljubljuje filozofiju yoge s užitkom ispijanja piva, te dokazali da yoga nije samo za žene a pivo nije samo za muškarce.

Ako mislite da vas jedino hladno pivo može opustiti nakon stresnog i napornog radnog dana, zamislite samo kako ćete se tek okrijepljeno i opušteno osjećati dok uz ispijanje pive prakticirate yogu – složili su se naši poznati Hrvati koji su na održanom pokaznom satu beer yoge među prvima odlučili isprobati ovaj sada već svjetski trend izvorno nastao u Njemačkoj.

Uz stručno vodstvo yoga instruktorice Haidi Stojković dobro su se zabavljale voditeljice Ivana Mišerić i Marijana Batinić, te glumac Dušan Bućan i pjevač Bojan Jambrošić dok su u različitim položajima yoge častili nepce i aktivirali osjetila Carlsbergovim specijalnim pivom Panonska.

I pivo i yoga opuštaju tijelo, um i dušu. Njihov spoj u beer yogu omogućuje da istovremeno uživamo u svih pet osjetila te na taj način doživimo jedinstveno iskustvo. Istovremeno je zabavno i korisno – kombinacija yoge i piva djeluje pozitivno na naše tijelo i dobro raspoloženje, smanjuje svakodnevni stres, opušta nas kako bismo nakratko zaboravili na probleme i jednostavno uživali u omiljenom piću“, izjavila je Haidi Stojković.

Iako je pivo globalno percipirano još uvijek kao piće muškaraca, zapravo su žene drevne Mezopotamije bile te koje su na zapadu prve kuhale pivo i razvijale proces proizvodnje piva. One su i danas nerijetko prepoznate kao zahtjevniji konzumenti kad su u pitanju okus i pitkost, stoga beer yoga ruši stereotipe i dokazuje da pivo nije samo za muškarce, kao što ni yoga nije isključivo za žene.

Nakon što je „zaludio“ brojne konzumente diljem svijeta koncept beer yoge Hrvatima je prvi odlučio predstaviti Carlsberg. „U beer yogi prepoznali smo odličan spoj dviju strasti, uživanja u pivu i vježbanju yoge, koji dokazuje da ponekad ne morate raditi kompromise, već možete spojiti najbolje od dvaju svjetova. Upravo je tako nastala i naša nova linija specijalnog piva Panonska, namijenjana ljubiteljima piva koji vole istraživati druge pivske okuse.“, naglasila je Vlatka Večerin, brand menadžerica u Carlsbergu Croatia.

Uz već poznatu djelotvornost yoge, istraživanja pokazuju da pivo može poboljšati funkciju mozga, jačati kosti, pa čak i pomoći u oporavku od intenzivnog vježbanja. Stoga ako ne možete dočekati odlazak na šank nakon treninga, beer yoga je definitivno idealna za vas.

https://www.instagram.com/p/Barki6CB_ge/?taken-by=martinapozgaj