Tri stvari koje ne biste trebali raditi u tridesetima

by | 30 ožujka, 2020

Ovo su neke od stvari zbog kojih mnogi kasnije tijekom života požale, nemojte da se to dogodi i vama. Ako se prepoznajete u ovome, još imate vremena popraviti nešto u svojem životu.

1. Pokušavate ispunjavati društvene norme

Osjećat ćete pritisak okoline vezan za ono što bi po njima trebali napraviti, a još niste – biti u braku, imati svoj stan, djecu i stalan posao. No nemojte dopustiti da to utječe na vas i vaše odluke, nego živite kako vam najviše odgovara. Nismo svi isti i pravo vrijeme za određene stvari u životu je individualno.

2. Provodite premalo vremena s roditeljima

Jedna od najčešćih žaljenja koja osjećaju ljudi nakon 30-ih godina je to što nisu provodili dovoljno vremena sa svojim roditeljima, dok su još u snazi i mogu zajedno raditi mnogo toga. Voljeli bi da su proživjeli više sitnih užitaka s roditeljima, poput šetnji, putovanja ili jednostavnog razgovora s njima.

3. Stavljate posao na prvo mjesto u životu

Nešto što svakako treba imati na umu u 30-im godinama je to da nije posao sve na svijetu, iako je bitan za budućnost i egzistenciju. Nemojte dozvoliti da vam posao i karijera budu na prvom mjestu u životu, ispred obitelji i prijatelja. Vrijeme provedeno s dragim ljudima dragocjenije je od novca.

Foto: Unsplash

IZVOR: 24SATA.HR