Postoji li doista razlika između dnevne i noćne rutine kad je u pitanju njega lica

by | 24 studenoga, 2020

Najpopularniji i najviše korišteni proizvodi kad je u pitanju njega lica jesu proizvodi za hidrataciju.

Postoje proizvodi za hidrataciju za svaki tip kože i za sve probleme koji se mogu pojaviti na licu. Svatko tko vodi računa o njezi kože lica dobro zna zašto koristi određeni proizvod. No mnoge osobe ne znaju da korištenje istih ovisi i o tome koji je dio dana. Tijekom dana naša je koža izložena brojnim vanjskim utjecajima poput zagađenja zraka, sunca te vjetra, a noću je u takozvanoj regeneracijskoj fazi. S obzirom na to da određene proizvode koristimo kako bismo hidratizirali kožu te da je, ovisno o danu, koža izložena drukčijim faktorima, i proizvodi koje koristimo moraju biti prilagođene tome.

Kako znati koja je hidratacija najbolja za vaš tip kože?

Za osjetljivu kožu odaberite hipoalergensku bezmirisnu kremu za hidrataciju te regulaciju crvenila. Kreme bogate vitaminom B3 te alojom pomoći će u tome.

Za kožu sklonu aknama koristite lagane proizvode bez ulja kako biste izbjegli mogućnost začepljenja pora. U tome će vam pomoći proizvodi bogati AHA.

Za mješovitu kožu odaberite lagane hidratantne kreme, koje ćete nanijeti više na dijelovima na kojima vam je koža suha.

Za dehidriranu, odnosno suhu kožu koristite hijaluron kako biste koži pružili vlažnost jer hijaluronska kiselina veže vlagu na sebe i time održava kožu hidratiziranom i gipkom.

Koja je razlika između dnevne i noćne njege?

Većina dnevnih hidratantnih krema u sebi sadrži antioksidanse koji štite kožu od vanjskih loših utjecaja. Isto tako, dio dnevne njege trebaju biti i ZF kreme kako biste se zaštitili od sunca. Tijekom noći stručnjaci preporučuju proizvode koje u sebi sadrže kiseline, retinol ili kolagen za regeneraciju kože koja se kroz dan susrela s brojnim vanjskim štetnim utjecajima.

Foto: Kevin Laminto/Unsplash