Posljednje što mi je rekla

by | 25 studenoga, 2020

Britanska književnica i novinarka Linda Green proslavila se romanom Igra skrivača koji je oduševio i hrvatsku čitalačku publiku. Njezina nova uspješnica Posljednje što mi je rekla drugi je naslov na hrvatskom jeziku u prijevodu Marina Popovića. Renomirani britanski književni klub Richard and Judy oduševio se ovim romanom i odmah po objavljivanju uvrstili su ga u svoj klub. Da nisu pogriješili s odabirom ovog napetog i šokantnog romana dokazuju i brojne liste najprodavanijih naslova na kojima se našao. Posljednje što mi je rekla majstorski je napisan roman, napet i dirljiv do posljednje rečenice.

Linda Green proslavila se pisanjem psiholoških trilera, a u svojoj spisateljskoj karijeri autorica je napisala deset romana koji su se prodali u nekoliko milijuna primjeraka diljem svijeta i preveli na 12 jezika. Svoj prvi roman The Time Machine napisala je sa samo osam godina. Kao tinejdžerica osvojila je nekoliko prestižnih nagrada, ali je trebalo više od 20 godina da se njena uporna želja ostvari, te je 2007. godine konačno i objavila svoj prvi roman I Did a Bad Thing, te ubrzo zatim i drugi. Nakon toga kreće brzi uspon, te njezini romani postaju svjetski hitovi.

RADNJA:
Trenutak prije svoje smrti, Nicolina baka Betty šapne joj da se u dnu dvorišta nalaze dječica. Nicolina majka tvrdi da je riječ o besmislenome trabunjanju umiruće žene. Međutim, kad Nicolina kći pronađe kost igrajući se u Bettynu vrtu, postane jasno da vrt skriva zlokobne i mračne tajne iz prošlosti. Hoće li razotkrivanje bolnih obiteljskih tajni u konačnici razoriti Nicolinu obitelj?