Pop kraljica je najplaćenija poznata osoba

by | 28 kolovoza, 2013

Pop diva Madonna je najplaćenija poznata osoba prema Forbesovoj listi. Prošle godine zaradila je 125 milijuna američkih dolara.

Madonna je nadmašila drugoplasiranog Stevena Spielberga (100 milijuna dolara) nakon što je njezina turneja MDNA zaradila više od 300 milijuna dolara.

Spielberg, koji je imao veliki hit prošle godine “Lincoln”, većinu prihoda zaradio je od svojih prošlogodišnjih hitova poput “E.T.-a” i “Jurassic Parka”.

“Madonnin uspjeh u 55. godini samo pokazuje nevjerojatnu moć uspješne glazbene karijere”, rekla je Forbesova reporterka Dorothy Pomerantz.

Forbes radi godišnju listu zarade poznatih tako što koristi podatke o prihodima njihovih agenata, menadžera i producenata.

Ne uzimaju u obzir poreze, naknade za agente ili druge troškove života poznatih osoba.

Madonnin uspjeh uspoređuje se s onim iz 2009. godine, kada je zaradila 110 milijuna dolara.

No, pala na je drugo mjesto prošle godine kada je Oprah Winfrey preuzela vodstvo, piše Forbes. Oprah je ove godine zaradila puno novca, ali je pala na 13. mjesto sa 77 milijuna dolara.

Lady Gaga je na 10. mjestu sa 80 milijuna. Na listi se nalaze Glenn Beck, redatelj Michael Bay, književnik James Patterson i dr.

Patterson je najprodavaniji autor svih vremena, naglasio je Forbes. Cijelu listu možete pogledati na službenoj stranici Forbesa.

Izvor: Klix.ba