Pomoću ovog trika spriječite nastanak bora bez bacanja u trošak

by | 8 rujna, 2020

Iako mnogima zadnje mjesto na kojem bi tražili uzrok borama, krevet, odnosno način na koji spavate, može biti veliki neprijatelj vašem licu.

Spavanje na boku ili trbuhu uzrokuje bore na licu. Pitate se kako? Formula je vrlo jednostavna. Svakodnevno pritiskanje jastuka o kožu lica ostavit će trag na vašem licu. S obzirom na to da prespavamo trećinu svog života, ne čudi nas činjenica da spavanje može ostaviti tragove na našim licima, baš kao što svakodnevno hodanje ostavi tragove na kožnim cipelama. Stoga, ako cijeli život spavate na trbuhu ili boku, probajte se oprostiti s tom navikom. Mi ćemo vam pokazati kako.

Spavajte na leđima

Spavanje na leđima može glasiti kao vrlo jednostavan savjet. No ako ste cijeli život spavali na boku ili trbuhu, spavanje na leđima može biti vrlo težak zadatak za vas. No ne brinite se, postoji trik koji će vam pomoći u tome, a usput ćete, osim bora, spriječiti i nastanak iritirajuće boli u vratu. Sve što vam za ovaj trik treba jest običan ručnik koji ćete srolati u valjak te staviti pod glavu. Ručnik koji držite pod vratom sprječavat će da koža lica pritišće postelju. Kako biste bili sigurni da će ručnik ostati u obliku valjka, pričvrstite ga gumicama za kosu.

Foto: Fleur Kan/Unsplash