Pokrenut je BUDI online joga studio, a njegova voditeljica otkrila nam je sve o ponudi i programu

by | 14 ožujka, 2021
budi joga studio

Vježbanje od doma postaje sve popularnije, a briga o sebi tema je od koje ne možemo i ne bismo trebali bježati.

Mnogim je ljudima dom postao jedina opcija kada je u pitanju fizička aktivnost. Neki tomu teže zbog vlastite i sigurnosti drugih vezano uz pandemiju koronavirusa, a neki jednostavno žele uštedjeti na vremenu ili se osjećaju bolje radeći vježbe iz udobnosti vlastitog doma. BUDI online joga studio nastao je upravo kako bi ljudima u Hrvatskoj i regiji bilo lakše posvetiti se sebi samima, a predstavlja virtualni produžetak jednog od najboljih studija joge u Hrvatskoj, OM joga studija. U partnerstvu s Markom Ajdukovićem, zaljubljenikom u jogu, kuhanje i život, platformu BUDI vodi Petra Planinc, učiteljica joge, voditeljica marketinških projekata i zaljubljenica u ples i pokret, koja nam je odgovorila na nekoliko pitanja vezanih uz njihov rad te program samog studija.

Što se sve nalazi u ponudi BUDI joga studija? Postoje li programi i radionice izvan klasičnih joga satova?

U ponudi BUDI joga studija pronaći ćete satove joge koji će pokrenuti vaše tijelo, predavanja koja će vam zaintrigirati um i meditacije kojima ćete ga umiriti. Ponuda satova joge je bogata i pomno osmišljena kako bi svatko pronašao sat koji savršeno odgovara njegovim željama i mogućnostima. Korisnici mogu birati između relaksirajućih i dinamičnijih stilova joge, različitog intenziteta i trajanja. Joga od nas zahtijeva osluškivanje vlastitog tijela, a šarolika ponuda BUDI studija korisnicima omogućuje upravo to. Od stilova joge možete birati satove Ashtange, Vinyase, Karma Flowa, Hathe, Yina, Kundalinija, Prenatala (posebno osmišljen program koji prati trudnice kroz sva tri tromjesečja), a ako ste u jogi početnik, za vas smo pripremili kategoriju Osnove joge, u kojoj ćete naći satove s detaljnim uputama i modifikacijama položaja, kako bi svojoj jogijskoj praksi postavili čvrste temelje.

Uz postojeću ponudu satova joge, predavanja i meditacija, vizija koju imamo za BUDI platformu ne staje na tome. Korisnicima želimo predstaviti i približiti holistički jogijski način života, mimo joge koja se događa samo na prostirci. Prehrana koja gradi tijelo i um, upravljanje vlastitom energijom i emocijama, odnosi s drugima, preispitivanje i kontinuirano učenje i kretanje prema življenju života u svoj njegovoj punini sa strašću, teme su koje će biti obrađivane kroz fizičku praksu, predavanja, radionice i izazove.
Virtualna prisutnost ruši prostorne barijere i omogućava povezivanje zaljubljenika u jogu na regionalnoj razini. BUDI je virtualno mjesto razmjena znanja i ideja i izgradnje veselije i poletnije svakodnevice za sebe, pa onda i za širu zajednicu.

Za koga je program osmišljen?

Program je osmišljen za svakoga tko je spreman skočiti s kauča na prostirku i krenuti na transformirajuće jogijsko putovanje koje nepovratno mijenja svakodnevicu! Online platforma nudi mogućnost zaobilaženja prostorne barijere, a kako su naši satovi vođeni na hrvatskom, vjerujemo da platforma ima mogućnost transformacije cijele regije. Također, vremenska i prostorna neograničenost nam nudi odličnu podlogu za obraćanje onima koji se s jogom tek upoznaju, kao i s onima koji su već iskusni praktičari, željni novih znanja i produbljivanja spoznaja. Uvijek volimo naglasiti da su u jogi zaigranost i znatiželja jednako bitni kao i discipliniranost, a u praksi se treba voditi temeljnim načelom ahimse – nenasilja, koje uključuje i vrlo često previđeno nasilje, a to je ono prema nama samima.

Kako izgledaju online satovi joge?

Osigurajte si vrijeme i mjesto za svoje tijelo i um, kao što bi to učinili i da polazite sat joge u studiju. To je vrijeme rezervirano samo za vas; vaš ritual s vašim tijelom. BUDI studiju možete pristupiti putem smartphonea, računala, tableta ili smart TV-a. U par klikova otvorite svoj BUDI korisnički račun. Kako bi nesputano otkrili sve čari vježbanja joge online, svim korisnicima nudimo probni period od 14 dana. Vjerujemo da su već dva tjedna dovoljna za inspirirati se, motivirati i otkriti transformirajuću moć joge. Uz platformu BUDI joga učitelj je kao dobri duh iz boce, koji dolazi na zahtjev korisnika u njegov dnevni boravak!

Korisnici na raspolaganju imaju videoteku satova joge, predavanja i meditacija, koja se stalno puni novim sadržajem. Za one kojima je za formiranje vlastite jogijske rutine potreban mali poticaj, na raspolaganju su dnevni novi premijerni satovi, koji se prikazuju u unaprijed zakazano vrijeme. Virtualna podrška grupe i energija usmjerene volje se, vjerujemo, osjeti preko ekrana! Satovi su snimani tako da korisnik ima iskustvo što bliže onom u studiju, uz online beneficije – učitelj joge vodi sat, a uz njega vježba demonstrator kako bi praktičari lakše pratili.

Koje su prednosti izvođenja joge online?

Dostupnost je najveća prednost vježbanja joge online! Neograničen prostorno i vremenski, korisnik može odrolati mat bilo gdje i prilagoditi praksu svom trenutačnom psihofizičkom stanju. Uz BUDI studio korisnici mogu svoj dnevni boravak pretvoriti u najfenomenalniji studio joge! Također, virtualna komponenta omogućava brzo stvaranje podržavajuće zajednice praktikanata koji međusobno razmjenjuju ideje, izazove i uspjehe.

S obzirom na to da je radom “jedan na jedan” lakše ispraviti polaznike ako neke poze izvode krivo, postoji li način na koji vam se polaznici mogu obratiti kako biste im pomogli i online?

Naravno! Jedno od glavnih pravila u jogi je da praktikant mora slušati vlastito tijelo. Joga nije natjecanje, nema unaprijed postavljenog cilja, nema uspoređivanja. Prakticiranjem joge krećemo na put na kojem je proces transformacije i osluškivanja vlastitog tijela važniji od određenog cilja. Joga od nas traži prisutnost u svakom trenutku, a upravo ta prisutnost i osluškivanje vlastitog tijela na prostirci će nam pomoći u izbjegavanju ozljeda.

I sâm naziv portala – BUDI – poziva na svjesno bivanje u trenutku.
Našim korisnicima smo uvijek na raspolaganju putem maila i telefona za sva pitanja o odabiru satova, prilagodbi asana (jogijskih pozicija), stilovima joge, benefitima i slično, a na portalu mogu naći i kratki vodič o stilovima joge te upute za vježbanje. Kako bi im se još više približili, organizirat ćemo i povremene online ”satsange” i tako otvoriti prostor za postavljanje pitanja izravno učiteljima. Naša uloga je razgrnuti sve kamenčiće na vašem jogijskom putovanju, kako bi njime koračali poletno i bez spoticanja!

Foto: PR