POKLANJAMO: Ojačajte imunitet svojih najmlađih

by | 9 veljače, 2018

Imunitet: Prva linija obrane našeg zdravlja

Jaki smo onoliko koliko je jak naš imunološki sustav! Za dobro zdravlje i zaštitu od mnogih bolesti brine se upravo imunitet. Brinete li se vi o njemu?

Većina nas razmišlja o višku kilograma, kolesterolu ili tlaku, ali rijetko u kakvom je stanju naš imunološki sustav. Šteta, jer upravo o njemu ovisi naše cjelokupno stanje te kako ćemo i koliko živjeti.

Ljubimci uistinu jačanju naš imunitet

Osim što uživamo u društvu naših pasa, mačaka ili nekog trećeg kućnog ljubimca, pa te emocije dobro utječu na nas, njihove bakterije nam pomažu. Ljudski probavni sustav dom je više od 500 različitih vrsta dobrih i loših bakterija. Primjerice, probiotici koji se dobivaju iz jogurta korisne su bakterije jer organizmu pomažu probavljati hranu. Znanstvenici su pokušali dokazati da i pseće bakterije na ljudski organizam djeluju slično kao probiotici dobiveni iz jogurta.

Kako bi to istražili, znanstvenici sa Sveučilišta u Arizoni uzeli su dobrovoljce, osobe od 50 i više godina, dobrog zdravlja, koji najmanje šest mjeseci nisu uzimali nikakve lijekove i šest mjeseci nisu bili u kontaktu sa psima. Dobrovoljci su za potrebe istraživanja na tri mjeseca dobiti psa kojeg su nakon toga mogli udomiti. Dokazano je kako u nekoj mjeri bakterije prisutne kod pasa, mogu ojačati imunološki sustav čovjeka, pogotovo starijih ljudi. Jeste li sad korak bliže udomljavanju psa?

Stres, znamo svi, ruši naš imunitet

Pod stresom je danas, priznajmo, većina nas. Ipak, nisu stres samo svakodnevne situacije s kojima se suočavamo na poslu ili kod kuće. Dijeta s jedne i prežderavanje s druge strane – velik su stres za naš imunološki sustav. Neke od namirnica koje bismo trebali uvrstiti u našu prehranu, koje neki nazivaju i svetom hranom modernog vremena su:

  • masnoća organskih ili domaćih svinja
  • riba i plodovi mora
  • žumanjci kokoši iz organskog ili domaćeg uzgoja
  • svježe neobrađeno mlijeko, vrhnje, sir i maslac od mlijeka pašnih životinja
  • kefir
  • kokosovo ulje

Smijeh smanjuje hormone stresa pa ono “Stres je najbolji lijek” nije samo izreka. Uz puno smijeha, nemojte zaboraviti na vodu. Naš je organizam treba, posebice kad smo bolesni, a njezinim ispijanjem, osim što se hidratiziramo, čistimo tijelo od toksina.

Možda naš imunološki sustav nije vidljiv, ali je učinkovit i ne smijemo ga zanemariti. Obrambene snage organizma možemo ojačati kvalitetnom prehranom, vježbanjem, ali i raznim dodacima prehrani. Primjerice – vitamini C i E, selen, cink, folna kiselina. Stručnjaci u Oktal Pharmi uložili su vrijeme i znanje u kreiranje dodataka prehrani koji prate naše životne potrebe.

Zona Vital na 20 % popusta

Betaglukan + vitamin D3 

Vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, a preporučuje se uzimanje tri kapsule dnevno nakon jela.

B complex

Dodatak prehrani koji sadrži vitamine koji doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti. Folna kiselina smanjuje umor i iscrpljenost. Vitamin E, pak, štiti stanice od oksidativnog stresa.

One-a-day 

Multivitaminsko-mineralni dodatak prehrani koji će također našem tijelu pomoći da podigne imunitet. Kao što mu i samo ime govori, uzima se jedna kapsula dnevno, nakon obroka.

CE DE GLUKAN sirup za djecu

Tekući dodatak prehrani koji sadrži vitamin C, D i CINK kako bi pomogli normalnoj funkciji imunološkog sastava.

Do 28. veljače potražite svoje omiljene proizvode iz Zona vital linije u svim ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama uz 20 % popusta!

POKLON ZA VAS!

Kako bi imunitet vaših najmlađih bio ojačan, za pet čitateljica pripremili smo CE DE Glukan sirup za djecu! Sve što trebate napraviti jest ispod objave ove nagradne igre na našem FB profilu ostaviti komentar: “To je baš za mog mališana”.

Sretne dobitnice objavit ćemo 17. veljače na ljepotaizdravlje.hr. Sretno!