Bilo da nemamo vremena za petljanje po kuhinji, nemamo inspiracije ili jednostavno ne znamo kako nešto pripremiti – dostava hrane ponekad spašava stvar. Dostupna je, velik je izbor restorana i ponude jela, relativno je brza i – najvažnije – nema nereda u kuhinji.
No znate li onaj osjećaj razočarenja kad otvorite posudu, a vaš pohanac nije uopće hrskav i ukusan kakvim ste ga zamišljali (i naručili), već je sav raskvašen i gnjecav od pare koja se nakupila u zatvorenoj posudi? I dok ohlađeno jelo možete podgrijati, prevruće ohladiti do željene temperature, a salate jače začiniti, ovim tužnim nehrskavim pohancima iz dostave jednostavno nema spasa.
Jedino rješenje jest da naučite pohati. Ne govorimo o onom klasičnom, neurednom, stresnom i zahtjevnom pohanju koje traži duge pripreme i hrpu pribora. Od toga se i nama diže kosa na glavi. A pogotovo kada se sjetimo čišćenja koje slijedi nakon što konačno spohamo sve što smo naumili.
Od sada, zahvaljujući Kotányi Crispy POH-u, superukusni hrskavi pohanci ulaze u kategoriju jela “na brzaka”. Za samo 20-ak minuta dobit ćete savršenstvo! I to: brže od dostave! Hrskavo i meko kao bakino, a zapravo vaše. Kotányi Crispy POH linija proizvoda pripremu ukusnih i hrskavih pohanaca čini jednostavnijom i čišćom. S lakoćom ga mogu savladati čak i početnici u kuhinji ili školarci, što je važno svim roditeljima koji rade dok su im djeca doma na aktualnim praznicima.
Zaboravite dostave i upoznajte male Kotányi pomagače za pripremu savršeno hrskavih pohanaca, koji dolaze u četiri različita okusa.
Crispy POH Classic je, kao što mu i naziv govori, čisti klasik. Hrskava, zlatna korica s blagim, uravnoteženim začinima koji savršeno pašu uz meso ili ribu.
Crispy POH Curry ima tople, aromatične note orijentalnih začina uz blagu pikantnost.
Intenzivniji okus, hrskavu teksturu i bogatu aromu koja odlično ide uz piletinu, ribu ili povrće pruža Crispy POH Češnjak, a blažu i savršenu kombinaciju sira i aromatičnog mediteranskog začinskog bilja koje se sjajno slažu s piletinom ili ribom daje Crispy POH Sir i začinsko bilje.
Niste uvjereni? U nastavku vam stoga namjerno dajemo recepte za dva jela koji se čine kompliciranima – sve kako bismo vam dokazali koliko je sjajan Kotányi Crispy POH. Nema na čemu!

Recept: Tofu katsu odrezak
Sastojci:
- 400 g svježeg tofua
- 1 vrećica Kotányi Crispy POH – Curry
- 3 žlice ulja
- kuhana riža, za serviranje
- mladi luk, za serviranje
Priprema:

- Tofu omotajte papirnatim ubrusom, stavite na dasku i pritisnite dlanom kako biste istisnuli što više vode.
- Narežite tofu na ploške debljine 1 cm. U jednu zdjelicu ulijte 500 ml hladne vode, a u drugu uspite Kotányi mješavinu za pohanje.
- Zagrijavajte airfryer jednu minutu na 200 °C. Posložite tofu u košaru, premažite uljem i pecite 14 minuta. Ako ne stanu svi odjednom, pecite u turama.
- Poslužite hrskavi tofu s kuhanom basmati rižom, umakom po želji i mladim lukom.

Recept: Korejska popcorn piletina
Sastojci:
- 400 g fileta pilećih prsa
- 1 vrećica Kotányi Crispy POH – Češnjak
- 3 žlice ulja
Za umak:
- 100 g umaka od rajčice
- 20 ml soja umaka
- 2 žlice meda
- 1 žlica chili paste
- 1 žlica rižinog octa
- 1 žlica sezamovog ulja
- 1 žličica Kotányi mljevenog đumbira
- 1,5 žličica Kotányi mljevenog češnjaka
- sezam, za posluživanje
Priprema:
- Piletinu narežite na kockice veličine 2×2 cm. U jednu zdjelicu ulijte 500 ml hladne vode, a u drugu uspite Kotányi mješavinu za pohanje.
- Svaki komad piletine kratko umočite u vodu, a zatim odmah uvaljajte u mješavinu.
- Zagrijte pećnicu na 220 °C s uključenom ventilacijom. Piletinu posložite na lim obložen papirom za pečenje, premažite uljem i pecite 13–15 minuta.
- Dok se piletina peče, u manji lonac dodajte sve sastojke za umak i kuhajte na umjerenoj temperaturi 7–10 minuta uz povremeno miješanje.
- Pečenu piletinu prebacite u lonac s umakom, dobro promiješajte zato da se ravnomjerno obloži. Poslužite posuto sezamom.
Još više besplatnih recepata za savršene i brze pohance, gotove brže nego što može doći dostava, potražite na poveznici: https://www.kotanyi.com/hr/crispy-poh/
Foto: PR




