Pogrešne tvrdnje o maskarama

by | 9 studenoga, 2013

Vječna opčinjenost žena dugim, gustim i tamnim trepavicama lako je razumljiva. Kada su trepavice obojene i uvijene, oči odražavaju više svjetlosti, djeluju krupnije i privlače pažnju.

Sada, gotovo cijelo stoljeće po kreiranju maskare, postoje brojni načini za ostvarivanje vječne ženske želje – od nevjerojatno učinkovitih maskara do umetaka trepavica. Vi trebate samo zavodljivo treptati! Ipak, mnoge žene danas imaju pogrešne vizije o nanošenju maskare, a mi vam otkrivamo pet najčešćih.

Pogrešno: Najbolje je da koristite višenamjensku maskaru koja definira, produljuje i čini trepavice punijima.

Točno: Puno je bolje da kupite maskaru za jednu – specifičnu namjenu. Sastav maskare obično je takav da se mora žrtvovati jedna kvaliteta na račun druge i zato visažisti često nanose nekoliko slojeva različitih maskara da bi postigli željeni rezultat: i dužinu, i gustoću, i uvijenost.

Pogrešno: Plavuše trebaju koristiti smeđu maskaru.

Točno: Sve žene trebaju koristiti crnu maskaru, pogotovo plavuše! Svrha maskare jest isticanje oblika očiju i definiranje trepavica. Dakle, njezini efekti moraju biti uočljivi!

Pogrešno: Prije nanošenja maskare, nekoliko puta morate izvući i uvući četkicu u tubu kako biste “uhvatili” potrebnu količinu proizvoda.

Točno: Ukoliko to napravite, na četkici će se nagomilati previše maskare koja će se brže sušiti. Osim toga, na trepavicama će se stvoriti grudice.

Pogrešno: Povlačenjem četkice o rub tube uklonit ćete višak maskare s vrha.

Točno: Maskara koja ostane na rubu tube ponovno će završiti na četkici, zbog čega će se na trepavicama stvoriti grudice. Puno je bolje da višak maskare uklonite pritiščući četkicu između dva sloja papirnate maramice.

Pogrešno: Jedino pomoću maskare za produljenje trepavice postaju dulje.

Točno: Istina je da sitna vlakna u sastavu ovog tipa maskare neznatno produljuju trepavice. Međutim, osim odgovarajuće maskare, podjednako je važan i tip četkice. One koje sliče na češalj najdjelotvornije produljuju. Ali, trepavice se potamnjivanjem već vizualno izduljuju. Ukoliko želite da izgledaju primjetno dulje, dovoljno je da namažete samo vrhove.

Pogrešno: Maskara se nikada ne treba nanositi na donje trepavice.

Točno: Obavezno stavljajte maskaru na donje trepavice, posebno kada želite postići “smoky eye” izgled. Ipak, pripazite da se trepavice ne slijepe.

Pogrešno: Nanošenje maskare završni je čin šminkanja.

Točno: Visažisti savjetuju nanošenje jednog sloja maskare prije sjenila i korektora, a zatim još jednom po završetku šminkanja. Prvi sloj omogućava definiranje trepavica, dok se nanošenjem drugog sloja naglašava boja.

Pogrešno: Korišteje uvijača može oštetiti trepavice.

Točno: Ukoliko pravilno koristite uvijač, nećete oštetiti trepavice. Razumljivo, on se koristi prije nanošenja maskare, jer će se, u suprotnom, zalijepiti za trepavice i izvući će ih iz korijena.

Autor: Life Content