POGREŠNA SHVAĆANJA modnog svijeta i kako ih se riješiti!

by | 27 lipnja, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Glavni uvjet koji moderni modni svijet nameće svojim sljedbenicima je taj da odstupaju od pravila i tako budu svoji i jedinstveni. No mnogi se ne usude odstupiti od zamisli koja je usađena u njihovoj glavi.

Crno nas čini mršavijima

Zapravo: Crna nije dobra za sve i sama po sebi ne može sakriti dodatnu težinu. Da bi vaše tijelo vizualno dobro izgledalo, trebate pravilno odabrani rez na odjeći, a ne crnu boju.

Stilisti preporučuju: Žene koje žele sakriti svoje nedostatke trebaju izbjegavati sjajnu crnu tkaninu ili krzno. Ipak, kontrastni naglasci pomoći će stvoriti spektakularnu sliku i odvratiti pozornost od nedostataka.

Horizontalne linije na odjeći čine da naše tijelo izgleda veće

Zapravo: Stil odjeće, kao i boja te prugice su jako važne. Velike linije kontrasta daju tijelu dodatni volumen. Uske vodoravne pruge vizualno ga produžuju.

Stilisti preporučuju: Slobodno koristite tanke pruge, imajući u vidu vašu vrstu tijela. Dodajte prugastu odjeću sa stvarima koje će vam pomoći u stvaranju dodatnih okomitih linija.

Svjetlija odjeća čini vas debljima nego što to jeste

Zapravo: Stil je važniji od boje.

Stilisti preporučuju: Odaberite rez koji odgovara vašem tijelu te koji će naglasiti njegove prednosti. Kombinirajte svijetlu odjeću s predmetima drugih boja kako biste stvorili izgled za različite prigode.

Kraće hlače stoje samo visokim ženama

Zapravo: Skraćene hlače izgledaju lijepo i zavodljivo općenito, a ne samo za vlasnike dugih nogu.

Stilisti preporučuju: Ovakve hlače svijetlih boja mogu vizualno skratiti tijelo i postići suprotan efekt. Niže dame trebale bi dati prednost modelu mirnih nijansi s visokim strukom i nositi ih s petama.

Oversized odjeća pristaje svima

Zapravo: Većina dama izgledat će elegantnije u široj garderobi, ali postoje i oni koji trebaju biti oprezni oko odabira takve odjeće.

Stilisti preporučuju: Prevelika odjeća savršeno odgovara visokim i tankim ženama. Za niske djevojke, kao i za vlasnike nestandardnih mjera, važno je uravnotežiti razmjere i izbjegavati nošenje više od jednog oversized komada odjeće.

Široki remen ostavlja dojam mršavijeg tijela

Zapravo: Široki ili svijetli remen, namijenjen fokusiranju pažnje na struk, ima suprotan učinak za dame s prekomjernom težinom: skreće pozornost na problematična područja.

Stilisti preporučuju: Za curvy žene bolje su haljine do koljena ili one malo duže. Haljine s V-izrezom pomoći će naglasiti poprsje i vizualno produžiti vrat.

Nemojte kombinirati više od tri različite boje

Zapravo: pravilo “ne više od tri boje” izumljeno je za one koji se ne žele izdvojiti iz mase. Ako imate osjećaj za stil i sklad, možete sigurno kombinirati više od tri boje u jednom looku.

Stilisti preporučuju: Odaberite odjeću u kojoj će prevladavati određena boja. Preostale nijanse trebale bi biti dodane osnovnoj sjeni i ne smiju je zasjeniti.

Ne smijete kombinirati više od jednog uzorka

Činjenica: Nekoliko uzoraka u jednoj kombinaciji izgleda svježe i netrivijalno, ali moraju naglasiti figuru, a ne odvraćati pozornost.

Stilisti preporučuju: Oblik mora imati nešto zajedničko, kao što je, na primjer, boja. Isti uzorak u različitim veličinama izgledao bi savršeno. Geometrijske figure (kvadrati, rombovi, polka točkice, pruge) također izgledaju savršeno zajedno i drugim printovima.

Roza pristaje samo djeci i mladima

Zapravo: Ovisno o stilu i nijansi, može se nositi u bilo kojoj dobi.

Stilisti preporučuju: Kombinirajte ružičaste boje s drugim bojama (bijela, siva, bež, plava, ljubičasta), uzimajući u obzir specifičnosti vašega tijela.

Volani na odjeći čine vas debljima

Zapravo: Volani daju nježnost vašem izgledu. Istovremeno, prekomjerni ukrasni elementi vizualno dodaju nekoliko dodatnih kilograma.

Stilisti preporučuju: Najsigurnija opcija je ruža na rukavima. Oni odgovaraju svima i izgledaju spektakularno. Ako nemate tijelo modela, pokušajte izbjeći haljine koje se sastoje samo od volana. Oni “šire” tijelo.

Emma Matković