Pogreške koje najčešće radimo kad čistimo kupaonicu

by | 6 veljače, 2014

Čišćenje kupaonice većini je prava noćna mora. Iako smo dobro upućeni u ovaj kućni posao, to ne znači da ne radimo pogreške. Naprotiv, pogledajte koje su najčešće pogreške koje radimo prilikom čišćenja kupaonice.

Neprovjetravanje kupaonice

Imate ventilaciju, a rijetko je koristite? Bilo bi dobro uključiti je prije tuširanja i ostaviti je uključenu još 15-20 minuta nakon korištenja kupaonice, kako bi se vlaga svela na minimum, a time i stvaranje plijesni.

Ukoliko nemate ventilator, a u kupaonici postoji prozor, svakako ga otvorite kako bi vlaga izašla van. Ako nemate ništa od navedenog, možete koristiti brisač za staklo koji će pokupiti svu tekućinu s pločica i tuš kabine nakon tuširanja.

Jedan proizvod za sve

Čistite li jednim sredstvom za čišćenje sve površine u kupaonici, one ne mogu biti očišćene jednako kvalitetno. Zato neka vas ne čude tragovi na ogledalu i staklu ako ih čistite specijaliziranim sredstvom namijenjenim za pranje tuša i pločica. Staklene površine i ogledalo treba čistiti tekućinom za pranje prozora.

Čistite samo vidljive dijelove toaleta

Ukoliko čistite samo najvidljivije dijelove WC školjke (gornji dio daske i unutrašnjost WC školjke), onda niti ne slutite kolika se vojska bakterija nakupila na vanjskom dijelu školjke, donjem dijelu daske ili na kotliću. Obavezno očistite i ta mjesta, te pritom ne zaboravite dezinficirati ručkicu za povlačenje vode.

Jeste li dobro ocijedili četku za WC školjku?

Nakon korištenja četke za WC školjku, odlažemo je u kućište, držačem u kojemu se mokra četka cijedi, te se nakupljaju brojne bakterije i drugi mikroorganizmi. Bilo bi dobro da četku dobro otresemo prije negoli je odložimo nazad kako bi bila gotovo suha. Također, preporučuje se da se njezino kućište dezinficira nekim od antibakterijskih sredstava i dobro ispere i osuši.

Sitnice koje obično zanemarujemo

Često zanemarujemo one stvari poput polica, ormarića, tuša, ručki ili pak prekidača za svjetlo koje svakodnevno dodirujemo. I njih bi trebali očistiti. Osim toga, neke predmete poput čašica ili stalaka za četkice i paste za zube ili stakla u kojima držimo kozmetiku možemo povremeno oprati u perilici za posuđe.

Izvor: zadovoljna.hr