Pogledajte trailer za film o tragičnom gubitku djeteta o kojem priča cijeli svijet

by | 18 studenoga, 2020

Netflix je izbacio trailer za film “Pieces of a Woman”, a nije trebalo proći dugo vremena da ga portali nazovu jednim od najmoćnijih njihovih originalnih naslova.

Radnja filma vrti se oko mladog bračnog para iz Bostona, Marthe Carson (Vanessa Kirby) i Seana Carsona (Shia LaBeouf), koji se pripremaju za kućni porod koji će im zauvijek promijeniti živote. Stvari se, nažalost, zakompliciraju te nakon poroda Martha i Sean izgube novorođeno dijete. Daljnja radnja prikazuje kako se Martha nosi s tragičnom smrću vlastitog djeteta, tugom, težinom, dok istovremeno tuži primalju i bori se s novinarima koji prate njihov slučaj, ali i krhotinama vlastitog braka.

Iza filma stoje mađarski redatelj Kornél Mundruczó te mađarska scenaristica Kata Wéber, a iza produkcije stoji veliki Martin Scorsese. Dovoljan je samo jedan pogled na trailer da zaključite kako se radi o drami koja će se teško gledati i koju će biti nemoguće završiti bez suza. No unatoč težini i nabijenim emocijama, ovaj će film zasigurno biti jedan od gledanijih filmova 2021. godine, a mnogi mu predviđaju i nominacije za nagradu Oscar.

Gubitak djeteta, dolazio on u obliku spontanog pobačaja, komplikacija pri rođenju ili smrti nakon rođenja, nešto je o čemu se malo i rijetko priča. Osjećaji s kojima se majke i očevi nose nakon takvog gubitka često se bespotrebno zatomljavaju. Stoga će ovaj film zasigurno pokrenuti lavinu komentara te ljude potaknuti na razgovor o onome bitnom. U nastavku pogledajte dirljivi trailer za film koji ćemo moći gledati 7. siječnja iduće godine.

Screenshot: YouTube