Plesna predstava Bez cenzure otkriva snagu #supermrakplesačica

by | 21 listopada, 2019

28. 10. 2019. u 20h, Mala dvorana KD Lisinski

Budi i ti dio ove pozitivne priče, klikni odmah i kupi kartu http://bit.ly/BezCenzure

Predstava se bavi razvojem i oslobađanjem žene u suvremenom društvu i traganju za unutarnjom snagom, senzualnošću i ženstvenošću u raznolikim životnim okolnostima uključujući i onu najtežu: borbu s opakom bolesti. Koncipirana je na senzualnom plesu na stolcima (jazz dance) te se bavi razvojem i oslobađanjem žene u suvremenom društvu.

Alldance studio na jedinstven način spaja senzualnost i jazz dance, plesačice iz studija koje godinama plešu udružuju se sa ‘supermrak’ plesačicama – ženama oboljelima od raka, članicama Udruge Sve za Nju. Iako ples ima važnu tjelesnu dimenziju, ovaj je ples puno više od toga. Osnivačica Alldance studija Petra Seitz, posebnom je koreografijom, svojim plesnim umijećem, senzibilitetom i empatijom pronašla put do žena koje su prošle ili još prolaze životnu kušnju kroz zloćudnu bolest. Sprijateljila ih je s njihovim tijelom, vratila ih ne samo u „svoje cipele“ nego u „plesne cipele“ u kojima ponovno otkrivaju sebe, ljepotu i radost života, druženja i ženstvenosti. Spajaju tako glazbu, pokret i emociju u posebnu priču o svojem životu, razotkrivajući svoje uspone i padove i svoju pobjedu.

Kroz dugogodišnje partnerstvo uz #budizdrava poruku i poziv na redovan samopregled dojki uz poruku NE ČEKAJ! #čekiraj, SVE za NJU! i AVON ovom su predstavom spojili prevenciju raka dojke, brigu o oboljelima i stvaranje pozitivne energije, a kroz plesnu priču divnih plesačica AllDance studija i SVE za NJU! survivorica #supermrakplesačica. Avon i na ovaj način želi odati svojevrstan homage ženama koje imaju iskustvo raka dojke i podsjetnik zdravima da se redovno kontroliraju.

Alldance studio i SVE za NJU plesačice su već izvele tri predstave: „Sva lica žene“ 2016., „Phenomenal Woman“ 2017. i „Feminem movement“ 2018. Predstava dolazi uz podršku Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.

Tagovi: