Pinterest lansira genijalnu opciju za personalizirano pretraživanje frizura

Sada ćete još lakše pronaći prizuru za sebe na temelju tipa ili teksture vaše kose

by | 31 kolovoza, 2021

Kako bi održali korak sa svim drugim društvenim platformama, Pinterest uvodi novu opciju ne bi li postao još jednostavniji za korištenje.

U 2018. godini lansirali su opciju koja dozvoljava korisnicima da pretražuju make up lookove prema svom tonu kože. No sada, Pinterestova AR tehnologija s Try-on opcijom raste s novim opcijama, proizvodima i nijansama. U srpnju su zabranili sve reklame za mršavljenje sa svog feeda, a uskoro diljem svijeta izbacuju opciju hair pattern (trenutačno je dostupna samo u SAD-u, UK-u, Irskoj, Australiji i Novom Zelandu).

Riječ je o opciji pomoću koje ćete moći pretraživati frizure i boje s obzirom na vaš tip i teksturu kose (kovrčava, valovita, ravna, kratka, ćelava, itd.). Primjerice, ako tražite frizuru za kratku kosu, no mučite se s pronalaskom frizure baš za svoj tip kose, jednostavno možete filtrirati svoju pretragu kako bi procijenili koja će najbolje pristajati vašem tipu kose (obuhvaćene su sve rase i njihovi tipovi kose).

U sljedećih nekoliko mjeseci, ova opcija bit će dostupna i u ostatku svijeta. Iako još uvijek ima mjesta za napredak, ovo je svakako korak koji izjednačava vrijednost svakog čovjeka na planetu bez imalo isključivanja ili diskriminacije.

Foto: Mikhail Spaskov via Getty Images