


Sastojci:
- 500 g pilećeg bijelog mesa
- 1 veća brokula
- 200 g kukuruza šećerca iz konzerve
- 1 manji celer
- 1 vezica peršina
- 200 g majoneze
- 1,5 dl vrhnja za kuhanje
- 4 žlice ulja
- mješavina začina, sol
Priprema:
1. Pileće bijelo meso začiniti po želji i popržiti s obje strane na malo ulja. Uz povremeno dolijevanje vode po potrebi pirjati dok meso ne omekša, a višak tekućine ne ispari.
2. Meso ostaviti da se ohladi, a zatim ga narezati na kockice.
3. Brokulu očistiti i skuhati u slanoj vodi. Potom ju ocijediti i narezati na kockice.
4. Celer naribati na krupno, a peršin što sitnije isjeckati.
5. Posebno umutiti majonezu i vrhnje, dodati peršin i začine po želji te promiješati.
6. U odgovarajućoj posudi pomiješati piletinu, kukuruz šećerac, brokulu i celer. Preliti pripremljenom smjesom od majoneze i polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.
Izvor: Dobra hrana



