Pileća salata s ananasom

by | 9 rujna, 2013

Sastojci:

  • 400 g pilećeg bijelog mesa
  • 200 g mariniranih gljiva
  • 200 g ananasa iz konzerve
  • 1 manji celer
  • 150 g majoneze
  • 2 dl vrhnja
  • 1 žlica senfa
  • 1 mrkva
  • 1 kisela jabuka
  • 2 žlice sjeckanog lista celera
  • 4 lista zelene salate
  • mješavina začina, curry

Priprema:

1. Pileće bijelo meso skuhati, ohladiti i narezati na kocke. Gljive izrezati na listove, ananas na kocke, oguljenu jabuku na štapiće, a celer i mrkvu očistiti i izribati.
2. U odgovarajućoj zdjeli umutiti vrhnje, majonezu i senf, te dodati piletinu, ananas, mrkvu, jabuku, šampinjone i list celera. Potom dodati mješavinu začina i curry, pa lagano promiješati.
3. Pripremljenu salatu ostaviti u hladnjaku da se ohladi, a zatim je poslužiti na listovima zelene salate i ukrasiti po želji.

Izvor: Dobra hrana