

Sastojci:
- 400 g pilećeg bijelog mesa
- 200 g mariniranih gljiva
- 200 g ananasa iz konzerve
- 1 manji celer
- 150 g majoneze
- 2 dl vrhnja
- 1 žlica senfa
- 1 mrkva
- 1 kisela jabuka
- 2 žlice sjeckanog lista celera
- 4 lista zelene salate
- mješavina začina, curry
Priprema:
1. Pileće bijelo meso skuhati, ohladiti i narezati na kocke. Gljive izrezati na listove, ananas na kocke, oguljenu jabuku na štapiće, a celer i mrkvu očistiti i izribati.
2. U odgovarajućoj zdjeli umutiti vrhnje, majonezu i senf, te dodati piletinu, ananas, mrkvu, jabuku, šampinjone i list celera. Potom dodati mješavinu začina i curry, pa lagano promiješati.
3. Pripremljenu salatu ostaviti u hladnjaku da se ohladi, a zatim je poslužiti na listovima zelene salate i ukrasiti po želji.
Izvor: Dobra hrana



