PET ZANIMLJIVIH činjenica o kosi koje sigurno niste znali!

by | 2 ožujka, 2017

Svi mi želimo lijepu i zdravu kosu kako bismo mogli imati i lijepu frizuru. Ipak, postoje neke sitnice kojima vrijedi pridati pozornost. Te sitnice mogu utjecati na zdravlje i na cjelokupan izgled vaše kose. Pogledajte o čemu se radi.

  1. Pamučne jastučnice loše su za vašu kosu

Pamučne jastučnice loše su jer mogu uloviti pramenove kose, bez obzira na broj niti. Mogu izazvati i pucanje kose. Zbog ovog se razloga najčešće preporučuje koristiti satenske ili svilene jastučnice.

  1. Nemojte češljati mokru kosu

Sigurno je kosu lakše počešljati onda kada je mokra, no ona je tri puta slabija u takvom stanju u odnosu na suhu kosu. Ako baš ne možete odoljeti, pročešljajte kosu prstima, a četku ili češalj koristite kada je suha.

  1. Šampon nanosite samo na vlasište, a regenerator na kosu

Reklame vas navode na to da koristite šampon na cijelu dužinu kose. Ova je praksa bespotrebna i tako se samo rasipate šamponom, što šteti vašoj kosi. Šampon služi za to da ispere masnoće, no to nije dobro za dužinu vaše kose. Regenerator je stvoren da bi razmrsio, hidratizirao i obnavljao, što je jako dobro za dužinu vaše kose, posebno za vrhove.

  1. Ili fenirajte, ili peglajte kosu. Nikako oboje.

Pustite svoju kosu da se osuši, a zatim koristite jedan od toplinskih uređaja kako bi vam kosa ostala zdrava.

  1. Navlažite kosu

Prije nego što uđete u bazen ili u more, obavezno navlažite kosu običnom vodom. Kosa može apsorbirati samo određenu količinu vode, stoga, ako ju navlažite običnom vodom, spriječit ćete to da ju klor ili sol ošteti.

Foto: Unsplash