Pet savjeta za uspješno pakiranje

by | 27 svibnja, 2013

Odlazak na odmor može stvoriti pravu glavobolju, a jedan od najvećih problema s kojima se susrećemo jeste pakiranje. Nije jednostavno cijelu našu garderobu i ostale predmete koje svakodnevno koristimo svesti na samo jednu torbu, ali mi vam donosimo nekoliko savjeta koji će vam u tome pomoći.

Prvi korak je izbor prave torbe. Ovo ovisi o prijevoznom sredstvu koje koristite. Ukoliko putujete automobilom, imate veću slobodu u pogledu veličine prtljage, a ako putujete avionom, ograničeni ste pravilima zrakoplovnih tvrtki o težini prtljage. Zato pazite da je torba koju nosite dovoljno velika za sve stvari koje su vam neophodne, ali i dovoljno malena da ju možete nositi sa sobom.

Drugi korak odnosi se na lokaciju. Destinacija za koju ste se odlučili uvelike će odrediti što vam je neophodno, a bez čega možete. Razmislite o događajima i aktivnostima na koje ćete ići, kao i kakve će biti vremenske prilike. Odgovori na takva pitanja pomoći će vam da odaberete što ćete spakirati, a što ne.

Treći korak: što ne smijete zaboraviti? Često zaboravimo spakirati sitnice, poput gumica za kosu i slično. Razmislite o svojoj dnevnoj rutini i koje predmete i proizvode svakodnevno koristite. Naravno da većinu tih stvari možete kupiti i na odmoru, ali takve sitnice obično ne zauzimaju puno mjesta, a i te kako su korisne i nije neophodno da trošite novac na nove.

Četvrti korak je određivanje redoslijeda pakiranja. To je jako važan korak u organizaciji. Zapamtite da cipele uvijek trebate spakirati prve, odnosno na dno torbe, jer ćete tako izbjeći da one izgužvaju druge stvari u torbi. Potom složite odjeću, i na kraju osobne stvari za higijenu.

I kao posljednji, peti korak, savjetujemo vam kako da složite garderobu. Najbolje je da je “zarolate”, poput palačinki, i potom spremite u torbu, jer će tako garderoba biti pregledno poslagana i nećete morati “kopati” po njoj u potrazi za onim što ste htjeli odjenuti. Ako imate neku košulju ili neki drugi odjevni predmet za koji se bojite da će se izgužvati, možete ih složiti na uobičajen način na vrh ostale garderobe.

Autor: Life Content