Pet recepata: Kako da vam cvijeće u vazi traje što duže

by | 29 siječnja, 2016

Svi volimo da nam dom izgleda privlačno i bude mjesto u kojem volimo provoditi svoje slobodno vrijeme. To najčešće postižemo različitim detaljima kojima ga dodatno uređujemo, a jedan od njih svakako je i svježe cvijeće koje ne samo da dom čini ljepšim nego i mirisnijim. Ako vaše cvijeće često brzo uvene, evo nekoliko recepata koji će vam pomoći da ga što dulje održite “na životu”.

1

Soda bikarbona

U četvrtinu šalice za kavu usujte sodu bikarbonu, a ostatak dopunite vodom. Ako ovu smjesu ulijete u vazu s cvijećem, ono će trajati duže zahvaljujući šećeru iz sode.

Još recepata za produžavanje vijeka cvijeću pročitajte na sljedećim stranicama…

2

Lak za kosu

Slično kao što pomaže u učrvršćivanju i pospješivanju izgleda vaše kose, isti slučaj je i s cvijećem. Naime, ako s udaljenosti njime poprskate svoje cvijeće, ono neće tako brzo uvenuti.

3

Votka

Ako u vodu ulijete nekoliko kapljica votke, ona će u njoj ubiti sve bakterije. Međutim, bez obzira na ovaj mali trik, vodu iz vaze treba i dalje redovito mijenjati.

4

Jabučni ocat

Još jedan recept za duže održavanje cvijeća podrazumijeva miješanje nekoliko žlica jabučnog octa s najmanje dvije žlice šećera. Kao i u slučaju votke, i ovu vodu treba mijenjati redovito.

5

Aspirin

Osim što suzbija glavobolju, aspirin pomaže i u održavanju cvijeća. U vazu s vodom treba izmrviti jedan aspirin – on će naročito pomoći ružama, ali ovaj trik funkcionira i ako se primijeni na ostalo cvijeće.

Izvor: Life Content
Foto: Inbstagram