Pet koraka do postojanog ruža

by | 8 travnja, 2014

Tamni ruževi odličan su izbor za večernji look. Iako s njima možete postići glamurozan izgled, nerijetko stvaraju više problema nego svjetlije nijanse kada je o razmazivanju riječ. Ako ne želite svako malo provjeravati je li se ruž razmazao, otkrivamo vam kako ga u pet koraka učiniti postojanijim.

karmin

Pripremite usne
Ako ruž nanesete na suhe usne, postići ćete neuredan izgled, a usne će izgledati grubo. Stoga je najbolje da redovno radite piling i redovno hidratizirate usne. Prije spavanja na usne obavezno nanesite balzam kako bi one uvijek bile mekane i nježne.

Nanesite olovku
Nanošenje olovke je iznimno važno. Olovka će stvoriti barijeru koja će spriječiti razlijevanje ruža. Izaberite olovku koja je iste nijanse ili nijansu svjetlija od ruža.

Hidratacija
Prije šminkanja na usne nanesite balzam. Pričekajte da ga koža upije, a potom višak uklonite tako što ćete na usne nježno pritisnuti papirnatu maramicu. Ruž će puno bolje izgledati na hidratiziranim usnama.

Pločice (blotteri)
Osim za upijanje masnoće sa lica, pločice su odlična pomoć pri šminkanju usana. Nanesite jedan sloj ruža, a potom pločicu pritisnite na usne kako biste uklonili višak, te nanesite drugi sloj. Kako biste spriječili razlijevanje ruža na zube, pločicu stavite između usana i nježno ju stisnite.

Sjajilo
Osim što će pomoći da usne ostanu hidratizirane, sjajilo će učiniti da izgledaju punije. Izaberite sjajilo gušće formulacije i nanesite ga u tankom sloju na cijele usne ili samo malo na sredinu donje usne.

Izvor: ljepota.ba