Paul Modjadji vraća se kao jedan od sudaca DanceStar projekta

by | 21 veljače, 2016

Senzacionalni plesni projekt DanceStar koji se i ove godine održava u Poreču iznjedrio je mnoge mlade talente koji imaju blistave karijere. Jedan od njih svakako je i Paul Modjadji, svjetski poznati koreograf i plesač iz Južnoafričke Republike, koji se ovog svibnja u DanceStar vraća kao sudac i predstavnik za Afriku. Zajedno s njim DanceStar tim iduće godine u Africi pokreće hvalevrijedan humanitarni projekt Osmi po redu DanceStar, čije će se finale ovog svibnja održati u Poreču, a najveći je do sada – više od 5000 plesača iz 55 zemalja borit će se za titulu najboljih u raznim kategorijama: od baleta, preko stepa, do akrobatskog i modernog plesa. S vremenom je ova plesna priča prerasla u globalnu senzaciju, a brojni mladi plesači koji su ovdje prvi puta zaplesali pred publikom danas imaju respektabilne karijere.

Jedno takvo ime je i Paul Modjadji, Južnoafrikanac kojem je upravo DanceStar poslužio kao odskočna daska. Plesač, koreograf, pisac i veliki filnatrop – sve je to Modjadji. Prije sedam godina u Poreču je odnio naslov prvaka i od tada ne prestaje nizati uspjehe. Ove godine u DanceStar tim dolazi kao koreograf i sudac, a iduće zajedno s njim DanceStar tim u Africi pokreće socijalni projekt kojim se mladim ljudima iz nasiromašnijih dijelova želi omogućiti da sudjeluju u plesu.

”Izmnimno me veseli što ću na prestižnom natjecanju kao što je DanceStar sudjelovati u ulozi suca. Tu sam započeo karijeru i drago mi je da se vraćam uz priliku da nekim novim plesnim nadama pomognem na njihovom putu”, objašnjava Modjadji.

Ljubav prema plesu i zahvalnost na činjenici da se bavi onim što voli potaknula ga je da i drugima pomogne u ostvarivanju njihovih snova kroz projekt Dare To Dream koji djeci iz siromašnih naselja u Južnoafričkoj Republici omogućava pohađanje plesnih radionica, a uključuje i kampanju Dare to Read koja mlade ohrabruje da čitaju i obrazuju se.
”Raduje me kad vidim da smo od vizije došli do stvarnog osnaživanja društva kroz umjetnost i ples. Želim pomoći izgradnji zajednica u Africi iz kojih siromašna djeca ne moraju bježati da bi pronašla smisao života i u kojima će imati dobre uzore”, tvrdi Modjadji.

Zbog doprinosa životu mnogih mladih ovaj potomak kraljevske obitelji dobio je i nagradu Inyathelo Philantrophy – svojevrsni Oscar u području filantropije – i sudjelovao u programu Mandela Washington Followship koji je pokrenuo predsjednik Barack Obama.

”Prošla je godina za mene bila godina rasta i velikih izazova. Ova će biti još bolja s obzirom na to da nastavljam turneju po cijeloj Africi i izlazi mi druga knjiga. Mogućnost svega što se tek može postići i mora ostaviti kao naslijeđe novim generacijima – to je ono što me stalno motivira. Posebno me veseli ponovno druženje s DanceStar ekipom i posjet prekrasnoj Hrvatskoj’‘, zaključuje Modjadji.