Parfemi za početnice

by | 25 veljače, 2011

Nemojte se vrijeđati: ni mi nismo znali neke od ovih stvari dok nam eksperti nisu otvorili oči.

Kako se proba? Čak i ako papirna traka, koju ste dobili u parfimeriji, sjajno miriše, pravi miris parfema možete osjetiti jedino na svojoj koži (zbog specifične biokemije vašeg tijela). Pričekajte petnaestak minuta nakon špricanja i pomirišite unutrašnji dio ručnog zgloba.
Kako se nosi? Nakon špricanja parfema, nemojte trljati ručne zglobove jedan o drugi. Pričekajte da se koža osuši na zraku. Narušavanje procesa isparavanja može izmijeniti miris. Nanijeli ste previše parfema? Protrljajte kožu pamučnom maramicom umočenom u alkohol.
Kako se čuva? Dalje od izvora sunčeve svjetlosti, vlage i topline (nemojte držati parfeme u kupaonici). Parfemi najduže traju ako se drže na tamnom i hladnom mjestu – na primjer, u dijelu ormara u kojem držite posteljinu ili donji veš.


Gdje se namirisati…
… za prvi romantični izlazak? Budući da ne želite ugušiti vašeg izabranika oblakom parfema, nanesite ga samo malo iza ušiju. On će ga sigurno osjetiti na kraju večeri kada vas bude zagrlio, poljubio, itd.
… za drugi romantični izlazak? Našpricajte malo parfema u kosu i između grudi. Miris će se zadržati cijele noći (za svaki slučaj!).
… za ured? Stavite malo mirisa na unutrašnju stranu lakta i koljena. Ako namirišite dijelove tijela dalje od vašeg nosa, nećete ga se zasititi tokom dana, baš kao ni vaše kolege.
… za zabavu? Našpricajte unutrašnju stranu ručnih zglobova zbog mirisnog rukovanja, kao i efekta mirisnog vjetra, dok budete plesali sa rukama u zraku.

Tagovi: