Ova vedra boja obilježit će 2024. godinu

by | 8 prosinca, 2023
pantone boja godine 2024

Pantone je predstavio svoju boju godine za 2024.: Peach Fuzz, nježnu breskvasto-bež boju, za koju tvrtka ljubitelja boja kaže da je namijenjena utjelovljenju naše želje da njegujemo sebe i druge.

Nijansa je, prema Pantoneu, baršunasti nježni ton breskve čiji sveobuhvatni duh obogaćuje um, tijelo i dušu.

“U potrazi za nijansom koja odražava našu urođenu čežnju za bliskošću i vezom, odabrali smo boju koja zrači toplinom i modernom elegancijom. Nijansu koja odjekuje suosjećanjem, nudi taktilni zagrljaj i bez napora premošćuje mladenačko s bezvremenskim, rekla je Leatrice Eiseman, izvršna direktorica Pantone Color Institute, u izjavi objavljenoj na web-stranici tvrtke.

Potpredsjednica Pantonea, Laurie Pressman, rekla je u intervjuu objavljenom prošle godine da o svakoj boji svake godine odlučuje grupa članova instituta koji dolaze iz različitih industrija, pozadina i lokacija, a koji se okupljaju kako bi ocijenili trendove boja diljem svijeta i kako bi se predvidjelo što slijedi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PANTONE (@pantone)

Svaka boja godine ima za cilj pokazati kako se boja može koristiti kao mehanizam za izražavanje svega što se kulturološki događa u svijetu u određenom trenutku.

To je boja koju vidimo u svim područjima dizajna; boja koja služi kao izraz raspoloženja i stava potrošača, boja koja će odjeknuti diljem svijeta, boja koja odražava ono što ljudi gledaju za boju koja se može nadati da će odgovoriti na ono što osjećaju da im je potrebno.

Foto: Lyubov Smirnova iStock/Getty Images Plus via Getty Images