OVO SU TRIKOVI kojima se konobari služe da biste im ostavili veću napojnicu

by | 15 siječnja, 2020

Na platformi Quora konobari su otkrili neke trikove kojima se služe kako bi izvukli veću napojnicu od gostiju.

“Lagano dodirnite ruku osobe koja najvjerojatnije plaća (upozorenje: ne pokušavajte ovo u azijskim i/ili muslimanskim zemljama)”, započeo je jedan od korisnika Quore pa je dodao i da je dobro naglas ponavljati narudžbu gosta, kao i mnogo brige posvetiti djeci i psima ako su s gostima u ugostiteljskom objektu.

“Konobari će vam rijetko istaknuti nešto s menija osim ako nemaju neki poslovni razlog da to učine. Moguće da imaju viška toga u kuhinji ili da se moraju što prije riješiti te namirnice zbog svježine. Ako konobar želi prodati neki koktel ili skuplji desert, dovoljno je da prošeta s njim po restoranu ili kafiću, nekom će odmah zapeti za oko i htjet će naručiti baš to”, dodao je.

Naglasio je i da uvijek treba biti pristojan prema konobarima. “Nikad ne znate kakvu tekućinu ćete dobiti u, primjerice, juhi. U 80-ima, dok sam radio kao konobar u Švicarskoj i Njemačkoj, viđao sam kolege kako uriniraju u tanjur juhe nepristojnog gosta”, kaže on.

“Dok sam ja radio kao konobar, često bismo imali regularne goste koji bi uvijek dolazili u isto vrijeme. Zapamtio bih što naručuju i u koje vrijeme dolaze i pobrinuo se da ih to uvijek čeka baš onda kad se pojave u restoranu”, ispričao je drugi bivši konobar.

“Kad sam radila kao konobarica, shvatila sam da je bitno da se uvijek ponašam kao da mi je upravo njihov stol najvažniji i kao da upravo oni imaju moju punu pozornost. Nebitno u kolikoj sam gužvi možda u tom trenu bila”, dodala je još jedna korisnica Quore.

Ostali su otkrili da je dobro kimati glavom dok gost naručuje jer tako konobar ostavlja dojam da se “slaže” s njegovom narudžbom i da ga cijeni.

“Biti iskren i pošten najbolja je politika. To će proći svaki put i gost će vas za to nagraditi”, zaključio je nakon svega jedan korisnik Quore.

Foto: Jia Jia Shum / Unsplash

IZVOR: INDEX.HR