Ovo su tri moćne maske za kosu koje možete napraviti i kod kuće

by | 7 kolovoza, 2020

Zdrave maske za kosu nikad nije bilo jednostavnije napraviti i to iz radinosti vlastitoga doma. Donosimo vam tri maske za kosu koje će biti spremne u nekoliko minuta, a kosa će vam biti zahvalna.

Kovrčamo je, peglamo je, sušimo, a za vrijeme ljetnih dana na nju utječe sunce i sol. Zbog toga je neizbježno kosu nahraniti dobrom maskom. I dok one u drogerijama mogu biti poprilično skupe, ali i pune štetnih sastojaka, kvalitetnu masku za kosu možete napraviti upravo sa sadržajem iz vlastitog hladnjaka.

Suha kosa 

Sastojci:

1/2 avokada

1 jušna žlica kokosovog ulja

1 jušna žlica maslinovog ulja

1 jušna žlica meda

4 jušne žlice vode

Pomiješajte sastojke zajedno u blenderu dok se potpuno ne spoje. Prije stavljanja maske, kosu navlažite toplom vodom kako bi se otvorili folikuli vlasi. Tako će vitamini iz maske bolje prodrijeti u vlasište. Zamotajte kosu u ručnik ili kapu za tuširanje te je držite na kosi 15 do 20 minuta. Esencijalne masne kiseline maslinovog ulja i avokada pomoći će u obnavljanju ispucalih vrhova.

Protiv opadanja kose 

Sastojci:

1 jušna žlica toplog mlijeka

1 čajna žlica meda

20 grama svježeg kvasca

Kad sve sastojke objedinite, ostavite masku na toplome i pustite je da fermentira 15 do 20 minuta. Masku nanesite na vlažnu kosu od korijena prema vrhovima. Kao i kod prethodne maske, umotajte kosu u ručnik, kapu za tuširanje ili najlonsku vrećicu. Za razliku od prijašnje maske za kosu, ovu masku treba držati na kosi što duže – čak dva do tri sata kako bi hranjive tvari prodrle u vlasište.

Za brzi rast kose

Sastojci:

2 jaja

1 jušna žlica ricinusovog ulja

Jednostavna maska od sirovih jaja i ricinusovog ulja odlična je za kosu jer potiče rast dlake. Kad umutite sastojke, masku nanesite ravnomjerno po cijeloj kosi i ostavite je da djeluje 20 minuta. Zatim operite kosu šamponom, ali nemojte koristiti regenerator jer ova maska djeluje jednako kao on. Također, dovoljno ju je koristiti jednom tjedno.

IZVOR: 24SATA.HR

Foto: @ginemargrethe / Instagram