OVO SU SITNICE koje pokazuju da ste sebična osoba, a da toga niste ni svjesni

by | 16 siječnja, 2020

Uzimate partnera/icu “zdravo za gotovo”

Nitko ne voli kada ga se uzima “zdravo za gotovo”, ali činjenica je da se u dugim vezama može dogoditi da se partneri počnu tako shvaćati.

No u vezi je iznimno važno da se osjećate kao da ste jednaki. Čim se počnete osjećati kao da ste bolji od partnera/ice i uzimati nju ili njega “zdravo za gotovo”, dolazi do prezira, a to je jedan od sigurnih puteva prema prekidu jer uzrokuje zamjeranje.

Uvijek mislite da ste u pravu

To zapravo znači da nikada niste naučili što je kompromis. Kada u vezi nema kompromisa, počinjete stvarati “ja pobjeđujem, ti gubiš” odnos, a to je početak kraja.

Jako je bitno da se osjećate jednakima jer ćete se inače udaljiti jedno od drugog.

Ignorirate ideje partnera/ice

U vezi je bitno prihvatiti utjecaj partnera/ice, i da kada jedan govori drugi sluša. To ne znači da se pravite da slušate nego da vas uistinu zanima što partner/ica govori.

Morate biti otvoreni za njihove ideje i potruditi se oko njihovog ostvarivanja. Djela govore jače od riječi.

Često se izvlačite iz zajedničkih planova

Ako se često izvlačite iz zajedničkih planova, vaš partner/ica će se definitivno početi osjećati kao da nisu bitni, a u svakoj zdravoj vezi partner/ica mora znati da vam je na prvome mjestu.

Ako se stalno izmotavate, stvorit ćete dojam da niste tu kada vas partner/ica treba, a to je jedna od osnovnih stvari u vezi.

Zahtijevate povlašten tretman

Mnogi u vezama imaju problem kada trebaju prestati misliti kao “ja” i početi misliti kao “mi”. Doza sebičnosti je zdrava i potrebna da bi čovjek mogao biti sretan, ali ako to znači da samo vi trošite na novu odjeću ili slične stvari, a partner/ica već godinama hoda u istom jer štedi za vaš kućni budžet, onda znate da nešto radite krivo.

Znači, malo sebičnosti je u redu, ali ne na način da partner/ica mora ispaštati kako bi vama bilo lijepo.

IZVOR: 24SATA.HR