“Prijateljstvo s povlasticama” – da ili ne?

by | 13 siječnja, 2020

Prijateljstvo s povlasticama mnogima zvuči kao spajanje ugodnog s korisnim. Ipak, postoje razlozi zbog kojih naizgled idealan scenarij može krenuti po zlu.

Najčešći rizik odnosi se na propast dobrog prijateljstva. Ako vam se tijekom života dogodi da uživate u erotskim igrama s poznanikom, dok istovremeno tragate za srodnom dušom, možda bi bilo bolje odlučiti se za jednu od opcija. Ovih pet dobrih razloga natjerat će vas na to da dobro razmislite o toj ideji jer riskirate izgubiti puno više nego što biste od toga mogli dobiti:

1. Vaš odnos se s vremenom mijenja

Ovo pravilo vrijedi od kada je svijeta i vijeka. Dvije osobe započnu vezu bez obveza, ali u jednom trenutku kod jednog od njih počinju se rađati osjećaji. Dok traje neobavezna veza, emocije se odbacuju s gnušanjem. Ipak, ne treba ih se sramiti. Mnogi avanturu započnu u razdoblju kada im nije do vezanja, ali potrebe se vremenom mijenjaju.

2. Netko će na kraju odustati

Čak i da ste oboje potpuno iskreno započeli novu etapu u vašem životu, izvjesno je da će “prijateljstvo” puknuti. Netko se preseli u drugi grad, započne ozbiljnu vezu ili jednostavno poželi staviti točku. Što god da se dogodi, jedno je sigurno – prijateljstvo s povlasticama ne traje vječno i kraj je najčešće neugodan.

3. Primijetit ćete da očijuka s drugim osobama

S obzirom na to da ste ipak prijatelji, sigurno je da ćete se barem jednom naći u većem društvu. To znači da biste svog “prijatelja” mogli vidjeti kako očijuka s poznatom ili nepoznatom osobom. Mnogima to nije problem jer su pravila postavljena na početku, ali nije isključeno da će se pojaviti ljubomora.

4. Promijenit će se odnosi unutar vašeg društva

Ne treba vas zabrinjavati što drugi ljudi misle o vašoj intimi, ali neizbježno je da se “prijateljstvo bez obveza” odražava na atmosferu koja vlada u zajedničkom društvu. Odavno ste postali tema o kojoj pričaju, pa će neki od njih promijeniti način ponašanja prema vama, kako piše Popsugar.

5. Netko će se naljutiti prije ili kasnije

Je li seks bez obveza uistinu vrijedan dobrog prijateljstva? Ako se poznajete površno, “prijateljstvo s povlasticama” neće mnogo pokvariti vaš odnos (osim ako je seks loš). Međutim, dobro razmislite vrijedi li staro prijateljstvo žrtvovati zbog nekoliko uzbudljivih noći.

IZVOR: INDEX.HR