Ovo su pomalo nezgodne stvari koje naše tijelo radi kad smo zaljubljeni

by | 12 siječnja, 2020

Zaljubljenost može biti popraćena stresom i tjeskobom, a na nju tijelo reagira na nimalo romantične načine:

1. Neugodan zadah
Nije lako impresionirati nekoga svojim šarmom i duhovitošću dok vam – smrdi iz usta. A stres je jedan od glavnih razloga zašto se to događa. Da biste to izbjegli, hranite se zdravo i pijte puno tekućine. Nije loše ni izbjegavati luk i češnjak bez obzira na njihova afrodizijačka svojstva.

2. Prištići
Ne, oni nisu rezervirani samo za pubertetlije. Hormoni stresa kao što je kortizol mogu ih potaknuti u svakoj životnoj dobi. Osim toga, kad ste pod stresom koža proizvodi više loja, što je značajan faktor kod izbijanja akni i prištića.

3. Tjelesni miris
Čak i nakon tuširanja, brijanja i stavljanja dezodoransa može doći do intenziviranja tjelesnog mirisa. Ipak, dobre vijesti su da znoj sadrži feromone koji mogu djelovati privlačno na suprotni spol.

4. Podrigivanje
Dok uzbuđeno razgovarate sa simpatijom, moguće je da govorite mnogo brže nego inače i usput gutate zrak. A taj zrak mora negdje izaći… a podrigivanje vjerojatno i nije najgori način da se to dogodi.

5. Znojenje dlanova
Ponovno, krivac za to je stres. Pojačano znojenje može izazvati dodatnu nervozu, što dovodi do još više znojenja. Najbolje što možete učiniti jest da se pokušate smiriti tako što ćete nekoliko puta duboko udahnuti.

6. Lupanje srca
Klasični “simptom” zaljubljenosti. No, ako zvučite kao da ste ostali bez daha dok razgovarate s voljenom osobom možda ne bi bilo loše primijeniti neku tehniku opuštanja.

7. Kruljenje u želucu
Izležavanje na kauču uz kokice i filmove može biti intiman i romantičan trenutak… a glasno kruljenje u želucu tada nije ono čemu se radujemo. Uzroci tome mogu biti loša prehrana, manjak tekućine, kao i stres i anksioznost.

8. Nesvjestica
Istina, ljudi se danas ne ruše na tlo kao što su to činili u viktorijansko doba, ali moguće je da će vam se u prisutnosti voljene osobe malo zamagliti pred očima ili će vam koljena početi klecati. Za to je kriv pad krvnog tlaka, što je dodatan razlog da pazite što jedete i da ne dehidrirate.

Foto: Unsplash

IZVOR: 24SATA.HR