Ovo su najbolji načini kako da tijekom zime kosu održite zdravom

by | 10 siječnja, 2020

Dr. Michael Barnish iz Londona objašnjava za dailymail.co.uk. da suha kosa može biti znak da vam nedostaje omega-3 masnih kiselina. Isto tako, potrebna doza željeza znači da se kisik zadržava u folikulu vlasi i poboljšava njezino zdravlje i izgled. Barnish otkriva što vam je potrebno za zdravu i sjajnu kosu.

Dobre masti

Suha kosa ponekad ukazuje na to da vam nedostaje omega-3 masnih kiselina. “Ove masti važne su u održavanju kose zdravom. Kada stanice u folikulu vlasi imaju dovoljnu količinu dobrih masti, kosa postaje sjajnija i zdravija. One reguliraju proizvodnju ulja te tako njeguju kosu i kožu. Kad uzimate dovoljno omega-3 kao rezultat dobivate sjajnu i njegovanu kosu.”

Željezo i vitamin B

Ovi nutrijenti također su bitni u održavanju kose zdravom. “Željezo je sastavni dio crvenih krvnih stanica i brine za održavanje kisika u svim stanicama normalnim, uključujući folikule vlasi. Optimalna razina željeza u tijelu omogućuje zdravu i sjajnu kosu.” Vitamin B12 je ključan u proizvodnji crvenih krvih stanica. Vitamin D i cink “Vitamin D je važan za više funkcija u tijelu, ali najbitnije – održava krug rasta stanica normalnim. Također, manjak vitamina D može utjecati na opadanje kose.” “Cink je još jedan nutrijent odgovoran za bezbroj funkcija u tijelu, a jedna od funkcija je i održavanje strukture kose”, rekao je Michael.

Foto: Tim Mossholder / Unsplash

IZVOR: VECERNJI.HR