Ovo su glavni razlozi zbog kojih vam se kosta stalno masti

by | 7 svibnja, 2020

Masna kosa problem je s kojim se susreću mnoge žene. Uzrok tome je prekomjerno lučenje sebuma, zaštitnog sloja korijena kose, na što mogu utjecati pojedine životne navike. Problem masne kose može se riješiti, a evo što radite pogrešno.

1. Kosu perete vrućom vodom

Ne kažemo da je trebate prati hladnom, ali pretopla voda šteti tjemenu i žlijezdama šalje signal da luče još više masnoće. Kosu je najbolje prati mlakom vodom.

2. Kosu perete svaki dan

Masne kose se nećete riješiti ako je perete svaki dan, dapače, to će samo dodatno potaknuti lučenje masti. Svakodnevno pranje isušuje tjeme, što čini kosu još masnijom.

3. Pretjerujete s regeneratorom

Regenerator treba koristiti pažljivo i ne treba ga nanositi na tjeme. Dovoljna je tek mala količina koju ćete umasirati u vrhove te dobro isprati MLAKOM vodom.

4. Pretjerujete s proizvodima za stiliziranje kose

Proizvodi poput laka za kosu ili gela pomoći će vam u oblikovanju i učvršćivanju frizure, ali će se zbog kemikalija iz njih kosa mastiti puno brže.

5. Ne perete četku

Četka za kosu koju svakodnevno koristite također može biti jedan od uzroka masne kose. Ako je ne perete redovito, na njoj se nakupljaju slojevi prljavštine koji ostaju i u kosi.

6. Stalno dirate kosu

Ako stalno provlačite prste kroz kosu, tu biste naviku što prije trebali promijeniti. Ruke su prljave i često znojne pa sve što se nalazi na njima ostaje i na kosi te je čini masnijom.

IZVOR: INDEX.HR

Photo by averie woodard on Unsplash