Koji se razlozi kriju iza muške nevjere?

by | 30 ožujka, 2019

Muškarce se obično optužuje za nevjeru, no nemojmo zaboraviti da je većina prevara ipak heteroseksualne prirode, pa je očito u igri bila i – partnerica.

No, razlozi su različiti, pa da vidimo što je muškarcima na pameti kad se odluče postati nevjerni…

Emocije – kad emocije nisu onakve kakve bi po muškarcu morale biti, oni misle da trebaju jačati svoj ego pa se upuštaju u preljub, kako pojašnjavaju stručnjaci za odnose dr. Josephs i Ava Cadell. Varanje postaje rješenje za muškarce koji se, iako vole svoje žene, ne žele suočiti s problemima u svojim brakovima.

Navika – ako su varali tijekom srednje škole i studiranja, u mlađim danima, takvo ponašanje im je postalo uobičajeno pa će vjerojatno varati i dalje.

Nesigurnost – kada nabace pokoji kilogram ili počnu gubiti kosu ili karijera krene u neočekivanom smjeru nizbrdo, muškarci gube samopouzdanje. Vjerojatno će se upustiti u preljub kako bi si pokušali vratiti barem dio tog samopuzdanja.

Osveta – jedan je od čestih razloga zašto se netko upušta u nevjeru. Ako su i sami prevareni, napravit će isto kako bi se i druga strana osjećala kao i oni.

Rutina – monotonija može biti pravi ubojica veze. Kada sve postane isto, bez novosti, bez iznenađenja, muškarci željni promjena naći će neku ženu za seks za jednu noć kako bi iskusili nešto novo.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR