Ovo su ekstremno pametne zvijezde!

by | 9 studenoga, 2015

Ukoliko i vi imate predrasude o poznatim zvijezdama i mislite kako ne spadaju u najinteligentniju skupinu, ovaj će vas popis razuvjeriti. Neki od njih su najpametniji ljudi, koji dokazuju kako slava i inteligencija itekako idu jedno s drugim.

Shakira
Prekrasna Kolumbijka je puno više od lijepog vokala. Shakira naime ima IQ 140. Svoju prvu pjesmu je napisala s osam godina, a poeziju je počela pisati s četiri.

Madonna
Madonna se također nalazi na listi iznadprosječno inteligentnih, IQ joj je 140 . U glazbenoj je industriji postigla veliki uspjeh i prodala više od 300 milijuna CD tijekom svoje dugogodišnje karijere.

Quentin Tarantino
Ako pogledamo scenarije njegovih filmova (Kill Bill, Odbjegli Django, Pulp Fiction i mnogi drugi), sasvim je jasno da se radi o geniju. Tarantinov IQ je 160, a čak nije završio niti srednju školu.

Nicole Kidman
Poznata Australka se može pohvaliti kvocijentom inteligencije 132. Nije najviše u Hollywoodu, ali je više od prosjeka i spada u kategoriju vrlo visoke inteligencije.

James Woods
Ovaj običan glumac je možda najpametniji  čovjek na svijetu. Njegov je IQ navodno 180, dakle veći od Alberta Einsteina i Stephena Hawkinga.

Sharon Stone
Poznata glumica nije samo lice s naslovnice, nego je i izuzetno inteligentna. Njen je IQ 153 te je jedna od najpoznatijih i najslavnijih članova Mense.Ovaj glumac, redatelj i majstor borilačkih vještina mjeri visoki IQ, čak 160.

Steve Martin
Glumаc, komičаr, glazbenik, аutor, drаmski pisаc, kolekcionаr umjetničkih djelа i filаntrop. Njegov IQ je 142.

Natalie Portman
Diplomirala je psihologiju, a tečno govori hebrejski, francuski, njemački, japanski i arapski. Znanstveni radovi su joj objavljivani u stručnim časopisima, a radila je i kao profesor.

Izvor :LifeContent
Foto: Guliver/Getty images