Pravilo koje unosi sklad i sreću u sve aspekte života

by | 13 veljače, 2020

Jeste li čuli za Paretovo pravilo? Naime, upravo vam ono može pomoći da poboljšate kvalitetu svog života. Kako piše Your Tango, ono se temelji na principu 80/20, a objašnjava se tako da se 80 posto željenog rezultata postiže u 20 posto utrošenog vremena.

Primjerice, ako 20 posto od ukupnog vremena svaki dan radite nešto što volite, to će vam donijeti 80 posto vaše ukupne sreće. Upravo korištenjem tog principa možete poboljšati neke aspekte vašeg života na kojima želite poraditi.

Ako želite smršavjeti, 20 posto ukupnog vremena u danu utrošite na vježbanje i pripremu zdravih obroka. Čineći to svakodnevno, postići ćete 80 posto željenog rezultata i prije nego što to očekujete. Isto je i s vašim ljubavnim životom. Ako smatrate da vi i vaš partner ne provodite dovoljno vremena skupa, pokušajte 20 posto od dana koristiti na osmišljavanje vaših nadolazećih spojeva, razgovarajući s njim i planirajući vaše buduće zajedničke pothvate. Bit ćete 80 posto zadovoljniji vašom vezom i sretniji nego što sada uopće možete zamisliti. Pokušajte, nemate što izgubiti!

Foto: cottonbro / Pexels

IZVOR: INDEX.HR