5 vrsta ulja koje vam mogu pomoći prilikom njege masne kože

by | 26 kolovoza, 2020

Njega kože ključna je ako želite dobro izgledati. Beauty pravilo broje jedan jest njegovana i hidrirana koža koja je prirodno blistava i elastična. Stoga je izuzetno važno da odabere hidratantnu kremu koja vam najbolje odgovara i prirodan efekt prirodno lijepe kože stavlja u prvi plan. No, esencijalna ulja tu igraju veliku ulogu.

Nakon što se okupate, sigurno nema ljepšeg osjećaja od nanošenja laganog sloja mirisnog ulja na još vlažnu koža koja upija svilenkaste kapljice.

Ako imate masnu kožu, vaše žlijezde lojnice se pretjerano brzo luče masnoću, što stvara prekomjernu količinu ulja na površini vaše kože. Neki vanjski čimbenici poput vlage, vrućine i hormona mogu pogoršati stanje masne kože. Pronašli smo esencijalna ulja mogu pomoći ublažiti probleme masne kože.

Kadulja

Sadrži aktivne spojeve poput linalil acetata i geranila, kadulja crvenog luka poznata je kao esencijalno ulje za kontrolu suvišnog sebuma. Kadulja također može pomoći u kontroli akni i smanjiti pojavu bora na zreloj koži, kako piše Healthline.

Ružmarin

Ružmarinovo ulje je poznato po svojim protuupalnim, stimulativnim i analgetskim svojstvima. Njegovi ključni sastojci, poput estera, mogu pomoći u održavanju viška sebuma. U stvari, istraživači su primijetili da može pomoći i masnoj kosi i peruti, a može čak i potaknuti rast kose.

Tamjan

Iako nedostaju istraživanja o njegovoj ulozi u njezi kože, zagovornici kažu da upravo tamjan može pomoći ublažiti masnu i kožu sklonu aknama, a istodobno pruža lipide za kožu koji usporavaju starenje.

Geranij

Geranij ima alkalna svojstva te pomaže u uravnoteži ulja na koži. Takva alkalnost čini geranij ključnim dodatkom sapunima, a koristanje za večernju razinu hidratacije.

Neroli

Neroli je još jedno esencijalno ulje koje sadrži citral. Može vam pomoći uravnotežiti sebum bez isušivanja kože. A njegov miris je čisto savršenstvo.

IZVOR: NOVILIST.HR

Foto: Hanna PostovaUnsplash