OVO JE PET NAJČEŠĆIH pogrešaka kod šminkanja!

by | 15 studenoga, 2016

4

U želji da izgledaju savršeno, žene često pretjeraju s make-upom. Ovo je pet pogrešaka koje prema riječima stručnjaka žene najčešće rade.

  1. Contouring

Contouring je tehnika sjenčanja lica koja može napraviti čuda na vašem licu, ali pogreška koju žene prečesto rade jest nanošenje previše pudera, ili nanošenje pretamnog pudera. Šminka služi za isticanje lijepih crta lica. Umjesto da svoje lice „nacrtate“, dovoljno je šminkajući se na dobrom svjetlu highlighterom istaknuti jagodične kosti, a tanka crta highligterom duž nosa učinit će ga vizualno tanjim.

  1. Pogrešna nijansa pudera

Puder u krivoj nijansi, previše roza, sivi ili narančasti puder trenutno vas čine starijima. Kod šminkanja je najbitnija podloga, puder je praktički vaša druga koža, a idealnu boju pudera naći ćete ako na dnevnom svjetlu puder nanesete na vrat ili dekolte.

  1. Obrve

Lijepo oblikovane obrve mogu biti najljepši ukras na licu, ali loše počupane, pretamne, presvijetle ili pretanke narušavanju i najbolje nanesen make-up. Sjenilo ili olovka u boji vaših obrva idealan su izbor. Također, jako je bitno slijediti prirodni oblik obrva.

  1. Ruž

Prema stručnjacima, prije nanošenja ruža bitna je priprema usana. Prije nanošenja olovke za usne ili ruža oni preporučuju napraviti blagi piling usana.

  1. Trepavice

Bijela podloga za maskaru može jako lijepo istaknuti vaše trepavice, ali „zebra look“ koji se često događa jedna je od najčešćih pogreški. Ako već nanosite primer, pobrinite se da crnom, ili maskarom u boji prekrijete sve ostatke bijelog primera.

ANTONIA BARIŠIĆ

 

http://www.vogue.com/13448276/biggest-makeup-mistakes-how-to-fix-them-charlotte-tilbury-violette/?mbid=social_facebook