Odličan trik za čišćenje kamenca u kupaonici

by | 9 siječnja, 2020

Nema ničega gorega nego kad se želite otuširati. Radujete se toplom i jakom mlazu vode, a ona počne curiti na sve strane ili vas dočeka slabi mlaz kao da je pao tlak, samo zato što su se neke rupice na tušu začepile od kamenca. Još je neugodnija situacija ako očekujete goste koji trebaju prenoćiti ili ostati nekoliko dana i koji će se, zasigurno, htjeti otuširati.

Bez brige, postoji vrlo lako rješenje koje zahtijeva minimum uloženog napora. Potrebno je odvojiti sat vremena i nekoliko stvari koje sigurno imate u kući.

Uzmite vrećicu za zamrzivač ili neku drugu (samo da nije probušena) i običnu gumicu. Vrećicu napunite otopinom koja sadrži istu količinu vode i alkoholnog octa. Ubacite glavu tuša u vrećicu, tako da bude uronjena u otopinu, a gumicom zavežite vrećicu za vrat tuša da ne padne i ostavite 60 minuta da znanost odradi posao umjesto vas.

Nakon sat vremena skinite vrećicu, uzmite spužvu i obrišite rastopljene naslage, pa pustite vruću vodu koja će izbaciti rastopljeni kamenac do kraja.

Problem s mlaznicama na tušu nastaje zbog tvrde vode koja ima visoku razinu otopljenih čvrstih minerala, kalcija i magnezija – navodi Udruženje za kvalitetu vode, a prenosi Cnet. S vremenom se one spoje s metalom i plastikom, što uzrokuje njihovo nagomilavanje i rupice se počinju zatvarati. Ako zanemarite ovu pojavu, može vam potpuno začepiti tuš. Srećom, sada imate trik „u rukavu“.

IZVOR:INDEX.HR