Ovo su neke od hit hrvatskih plaža koje nude pravi mali raj!

Posjetite neke od najljepših hrvatskih plaža

by | 3 srpnja, 2021
sakarun, plaža sakarun, dugi otok, plaža

Hrvatska je sa svojim Jadranskim morem prepuna predivnih plaža pa je jako teško izdvojiti one najljepše jer, znate, sve su najljepše! Ipak, naš odabir je pao na tri prekrasne plaže koje valja posjetiti i više puta u životu. Provjerite u nastavku koje su to plaže i već danas planirajte izlet da ih obiđete!

Sakarun plaža

Sakarun plaža nalazi se u Zadarskoj županiji, točnije na Dugom otoku i jedna je od najpoznatijih plaža na tom području. Ljeto je stiglo, vjerujemo da se već uvelike bučkate u moru (ili se tek budete) pa ako ste željni novih avantura i posjeta novim mjestima, ovu plažu obavezno uvrstite u svoj raspored. Ono što će vas ostaviti bez riječi jest prostrano čisto more, bijeli pijesak, sitni šljunak i borova šuma koja pruža savršenu hladovinu na ponekim mjestima.

Moglo bi se reći da je ovo savršeno mjesto za uživanje s obitelji i djecom jer je prostor plitak za kupanje. Plaža je duga oko 800 metara, a možete se osvježiti u obližnjem beach baru i kafiću. Uz to, idealna je za picigin!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivan Coric (@ivancoric)

Plaža sv. Ivan

Mjesto Lubenica na otoku Cresu smješteno je na strmoj litici s koje se vidi pogled na divnu bijelu šljunčanu plažu. Tražite li mjesto koje je skriveno od buke i gomile ljude, a okruženo prirodom i mirisima – ovo je upravo mjesto za vas. Zbog specifičnosti mjesta na kojem se nalazi nema puno kupača pa je to čini savršenom za osamu. Najbolje je za parove koji traže romantiku ili obitelji s djecom. Do plaže sv. Ivan može se doći niz strme staze ili morskim putem, to jest brodom. Birajte!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marko (@marko_cepuran)

Plaža Stiniva

Do ove plaže na otoku Visu lako ćete doći kozjom stazom kojom se treba spuštati otprilike 20-tak minuta, ali nećete požaliti jer plaža obiluje predivnim divljim krajolikom i čistim morem. Okružena je strmim liticama pa je tijekom dana na ovoj plaži i hladovina. Ako ste na otoku Visu ovog ljeta, ili u blizini, svakako posjetite plažu Stiniva i napunite baterije! Na slici ispod pročitajte odličan opis ove plaže i saznajte kako je zapravo nastala i kako do nje.

 

 

Izvor i foto: Instagram, croatia.hr (Aleksandar Gospic – naslovna fotografija)