
Dva odlična ženska kulinarska showa uz koja se možete opustiti ovog vikenda
Ovaj članak originalno je objavljen na grazia.hr Što drugo raditi za vikend ako ne bingeati dva nova i odlična kulinarska showa? Nadiya Bakes na...
Možda tijekom ljetnih dana žudite za kockicom hladne čokolade, ali stručnjakinja Sarah Hartnett tvrdi da je nikad ne biste trebali stavljati u hladnjak. Naime, njezin je savjet da je konzumirate samo ako je držite na sobnoj temperaturi.
Kako ističe, ako se čuva u hladnjaku, čokolada može imati drukčiji okus, odnosno poprimiti aromu namirnica koje se nalaze pokraj nje.
“Sigurno ne želite da čokolada ima okus po luku ili češnjaku”, kaže Sarah.
Još jedan njezin savjet odnosi se na konzumaciju čokolade. Kaže da biste je, prije nego što je stavite u usta, trebali pomirisati.
“Čokolada daje multisenzorno iskustvo, a miris određuje otprilike 80 posto našeg okusa. Mirisanje čokolade pripremit će vaše okusne pupoljke i navlažiti usta pa će i okus biti potpuno drukčiji”, poručila je.
Foto: Michele Blackwell on Unsplash