Ovo je beauty proizvod koji morate mijenjati svaka tri mjeseca

by | 23 travnja, 2020

Proizvodi za šminkanje koje koristite svakodnevno podložni su nakupljanju bakterija na njima, pogotovo ako nisu dobro zatvoreni i ako ih ne čuvate na prikladnome mjestu.

Kozmetički proizvodi imaju rok trajanja kojeg biste se uvijek trebali pridržavati, a s obzirom na to da na većini njih piše koliko mjeseci vrijede nakon otvaranja, najbolje bi bilo da na svaki takav proizvod napišete točan datum kad ste ga otvorili.

Make-up proizvod na koji posebno trebate obratiti pažnju je maskara, koju biste, kako savjetuje poznata američka make-up artistica Elizabeth Ulloa, trebali mijenjati svaka tri mjeseca.

https://www.instagram.com/p/B-sqRKxFPm7/?utm_source=ig_embed

Iznenađeni ste? Evo u čemu je problem.

“Većina žena koristi maskaru svaki dan pa je zbog toga i najpodložnija nakupljanju bakterija”, objasnila je za Who What Wear beauty stručnjakinja Ami Richardson, no to nije jedni razlog.

“Na našim trepavicama žive malene grinje koje se, ako ne mijenjate maskaru dovoljno često, mogu nakupiti na četkici i u kombinaciji s bakterijama uzrokovati infekciju očiju”, upozorila je. Treba li vam još razloga da istog trena bacite svoju maskaru koja je starija od tri mjeseca u kantu? Nadamo se da ne.

S druge strane, make-up proizvodi koji imaju najduži rok trajanja te, ako ih pravilno čuvate na suhom i hladnom mjestu, mogu potrajati i do dvije godine, praškaste su formule, poput pudera u kamenu, rumenila, bronzera i slično. Ipak, njihov rok trajanja ovisi i o čistoći četkica kojima ih nanosite na lice i koje biste trebali temeljito oprati nakon svakog korištenja.

Foto: Unsplash

IZVOR: INDEX.HR