Ovo bi o šminkanju trebale znati sve žene kojima se bliži četrdeseta

by | 26 kolovoza, 2020

S godinama, starenjem kože i mijenjanjem crta lica, poželjno je i mijenjati proizvode za šminkanje te samu tehniku šminkanja.

Mijenjanje je potrebno kako šminkanjem ne biste učinili svoje lice starijim te kako biste naglasili svoje atribute. Četrdesete, godine mudrosti i promjena, donose ono najljepše sa sobom. Struktura kostiju se promijenila, crte lica su definiranije, a sve to zahtijeva i promjene u make-up rutini.

Budite svjesni novog izgleda

Između srednjih i kasnih tridesetih, žene dožive brojne promjene, a mijenjanje kontura lica samo je jedna od njih. Koža je opuštenija, no lice je dobilo puniji oblik. Budite svjesni tih promjena te im prilagodite proizvode i tehnike šminkanja kojim se koristite. Pokušajte sa svjetlijim tonovima i budite oprezni pri nanošenju. Fokusirajte se na jagodičnu kost, naglasite je tako da vam crte lica ne izgledaju oštro te se pobrinite da laganim pokretima kista naglasite gornji dio jagodice.

Budite oprezni s highlighterom

Highlighter je proizvod kojime možete raditi čuda, no ako ga koristite krivo, dobit ćete loše rezultate. Kao što vjerojatno znate, koristi se kako bi se naglasili pojedini dijelovi lica, stvarajući iluziju podizanja i stavljanja u prvi plan. Highlighter izgleda loše na licu kada ga nanesete neravnomjerno. Ako ga nanesete na bore ili dijelove lica koji su se malo opustili, naglasit će vam sve nepravilnosti. Stoga budite oprezni.

Prepustite se u ruke ljudi koji znaju više

Nemojte se bojati upisati tečaj na kojem ćete naučiti više o šminkanju i tehnikama. Ako, pak, ne možete ili ne želite učiti od profesionalaca, prepustite se u ruke prijateljica za koje mislite da znaju što rade. Neka vas tri prijateljice našminkaju u svom stilu, a vi dobro otvorite oči i naučite nove trikove. Isto tako, nemojte se bojati se gledati videa na internetu. Društvene mreže prepune su profesionalaca koji svoje znanje dijele besplatno. Godine šminkanja vjerojatno su učinile da postanete robovi navike. Kada naviknete nešto raditi na jedan način, teško je samostalno otići u drugom smjeru. Nemojte se bojati učiti od drugih.

Ne trebate mariti za pogreške

Nemojte se bojati neuspjeha. Dopustite si pogreške, igrajte se, jer bez igre i pogrešaka nećete naučiti. Dajte si vremena i eksperimentirajte u slobodno vrijeme. Ako vam se rezultat ne svidi, uvijek možete krenuti ispočetka.

Foto: Kaboompics/Pexels