Ovim trikovima možete ukrotiti neposlušnu mladu kosu

by | 14 lipnja, 2020

Izgubili ste sat vremena na feniranje, a sav trud uništila je mlada kosa koja strši na sve strane? Ne brinite se, sada je vrijeme da je spremite na svoje mjesto. Samo uzmite čistu četkicu za nanošenje maskare.

Uz ispucale vrhove i masno tjeme, mlada kosa koja strši na sve strane jedan je od problema s kojim se većina žena bori svakodnevno. Iako ste potrošili sat vremena na feniranje i ravnanje, tone laka i gela, ona i dalje neposlušno strši? Ne očajavajte… Isprobajte neke od iskušanih savjeta svjetskih stilista.

1. Čista četkica za maskaru 
Poslužit će i četkica za obrve. Ne morate ih umakati u gel, samo neposlušne vlasi začešljajte u smjeru u kojem želite, kako kaže Nick Stenson, stilist slavnih.

2. Krpica za sušilicu
Budući da nisu baš eco-friendly, jednokratne krpice za sušilicu možete iskoristiti i za beauty probleme. Samo nježno krpicama prijeđite preko dijelova na kojima kosa leti po zraku, počešljajte se i to je to, kako otkriva stilist Nelson Vercher.

3. Ružina vodica
Ostali ste bez laka za kosu? Uzmite ružinu vodicu u spreju. Naprskajte je po dlanovima i nježno zagladite neposlušne vlasi. Samo pazite da ne pretjerate s količinom kako kosa ne bi djelovala nečisto, kako dodaje Stenson. No, ako se i to dogodi, možete se tješiti činjenicom da je wet look još u modi.

4. Gel od sjemenki lana 
Idealan je za kovrčavu kosu kojoj će obilje vitamina E i omega-3 masnih kiselina vratiti elastičnost pa će lokne biti neodoljive. Iako se za njegu nanosi na mokru kosu, kod problema s neposlušnim vlasima, frizuru možete popraviti ako na dlanove stavite vrlo malo ovoga gela.

5. Balzam za usne
“Još jedan old-school trik”, kaže Stenson. Nanesite malo balzama za usne između dlanova i zagladite vlasi.

“Još ako je vaš balzam izrađen od prirodnih sastojaka, kosa će izgledati sjajna i zdrava”, dodaje Stenson budući da takvi balzami obično sadrže prirodna ulja i maslace koje će kosa doslovno upiti. Ipak, imajte na umu da balzam neće kosu držati na mjestu cijeli dan, ali učinak će trajati barem nekoliko sati.

IZVOR: 24SATA.HR

Foto: @sherlockdiary

Tagovi: