Ovim sastojcima iz kuhinje kosu možete posvijetliti bez oštećivanja

by | 21 travnja, 2020

Dolaskom toplijih dana veliki broj djevojaka želi takozvane osunčane pramenove u svojoj kosi, koji automatski odaju dojam svježine i mladolikosti.

I dok se one nešto dubljeg džepa prepuštaju u ruke stručnjaka i ostavljaju stotine kuna u frizerskim salonima kako bi dobile željeni rezultat, one štedljivije dame će se ipak odlučiti za recepte iz kućne radinosti.

Iako sada postoje razni kemijski preparati kojima kod kuće možete posvijetliti kosu, oni je istovremeno mogu uništiti, isušiti te spržiti tjeme. Kako to nitko ne želi, Cosmopolitan je sastavio popis nekoliko učinkovitih tretmana za posvjetljivanje kose koji je istovremeno i njeguju.

Jabučni ocat 

Jabučni ocat nalazi se i u mnogim bojama za kosu zbog svojih protuupalnih i antibakterijskih svojstava. Način na koji njime možete posvijetliti kosu je da u bočicu s raspršivačem ulijete vodu i jabučni ocat u omjeru 1:1 i svaki put prije pranja kose našpricate kosu tom mješavinom i pustite da odstoji nekoliko minuta. Rezultati neće biti vidljivi odmah, no nakon nekoliko ponavljanja vaša će kosa poprimiti prirodno svjetlije pramenove.

Cimet, jabučni ocat, maslinovo ulje i med

Ovu mješavinu nanesite na kosu prije pranja i ostavite je barem pola sata. Cimet će dubinski očistiti vaše tjeme, med će pomoći jabučnom octu u posvjetljivanju, a maslinovo ulje će nahraniti vrhove vaše kose.

Limun i regenerator 

I dok se nanošenje samog limuna na kosu nikako ne preporučuje jer je može drastično isušiti, mješavina limuna i regeneratora je sjajna jer ćete njome dobiti sve što želite – i posvijetljene pramenove i njegovanu kosu.

Foto: Instagram

IZVOR: INDEX.HR