Ove vježbe lica pomoći će vam sačuvati mladenački izgled

by | 10 svibnja, 2020

Postoji puno vježbi za razne dijelove tijela, a ni lice nije izuzetak, kako piše LoveToKnow. Ne morate trošiti silan novac kako biste vježbali mišiće lica i nije nužno kupovati skupocjene preparate kako biste sačuvali mladu i svježu kožu.

Prije nego što krenete

Isprobajte bilo koju ili čak i sve vježbe koje slijede i radite ih redovito najmanje šest tjedana i primijetit ćete razliku. Dok vježbate sve te pokrete, držite mišiće lica i vrata opuštenim i izbjegavajte napetost.

Dvije vježbe za podbratke

1. Sjednite u stolicu s ravnim naslonom i gledajte ravno. Zabacite glavu unatrag i lice neka vam bude usmjereno u strop. Otvorite usta u slovo “O”, bez naprezanja i budite u tom položaju 10-20 sekundi. Zatvorite usta i vratite se u početni položaj. Ponovite 8-12 puta.

2. Zabacite glavu unatrag, tako da gledate u strop. Podignite donju usnu preko gornje usne. Ovo može biti teško pa možete samo podići donju usnu što više možete, a da vam je ugodno. Budite u tom položaju 5 sekundi i ponovite vježbu 5-10 puta.

Vježba za čelo

Iako nije toliko učinkovita kao botoks ili filtri, ova vježba treba pomoći mišićima čela da se zategnu.

Zatvorite oči i podignite obrve što više možete, dok istovremeno kapke držite zatvorenim. Možete pritisnuti kapke ako imate problema držati ih zatvorenim. Ponovite vježbu 10 puta.

Vježbe za očne kapke

Spušteni kapci nekada su genetski, ali se isto tako može dogoditi i da s godinama koža vaših očnih kapaka krene padati.

1. Čvrsto zatvorite oči

2. Podižite očne jabučice što više, prema nebu, držeći kapke i dalje zatvorenim

3. Držite oči usmjerene prema gore 20-30 sekundi

4. Ponovite vježbu 2-3 puta.

Vježbe za usta i obraze

Obje ove vježbe trebale bi pomoći u zatezanju predjela oko usta i obraza. Ipak, trebate imati na umu i da ponavljanje ovakvih kretanja može proizvesti bore.

1. Poljubac i osmijeh: Spojite usne i ispružite ih tako kao da ćete nekome poslati veliki poljubac, a zatim ih povucite u široki osmijeh. Zadržite se u svakom položaju sekundu ili dvije, a oba ova položaja zajedno se računaju kao jedno ponavljanje. Napravite 10 ponavljanja.

2. Vježba sa slamkom: Stavite usne u položaj kao da pijete nešto na slamku i držite tako pet sekundi. Ponovite 10-20 puta.

Vježbe za vilicu i vrat

Mnoge gorespomenute vježbe napravljene su tako da utječu i na mišiće vilice i takozvanog “purećeg vrata”. To je zato što su mišići lica prilično povezani na ovaj ili onaj način pa kada radite na zatezanju jednog mišića lica ili vrata, to utječe i na druge dijelove lica.

Učinkovitost vježbi lica

Zagovornici vježbe lica tvrde da ih redovito vježbanje čini mlađim, ali nisu svi uvjereni u učinkovitost ovih vježbi. Samo vježbanje neće vam ukloniti bore, a možda će vam neka antiage krema poslužiti bolje u te svrhe. Također, ako imate podbradak i želite da on nestane, više koristi imat ćete od vježbanja cijelog tijela. Višak sala oko vašeg lica istopit će se istovremeno kada i s drugih dijelova vašeg tijela.

Što istraživači kažu

Iako mnogi ljudi tvrde kako im ove vježbe pomažu održati mladolikost, malo je studija koje podržavaju tu ideju. Jedna studija koja je ispitala vezu između izgleda i vježbanja lica donijela je zaključak da vježbanje nekim ljudima zaista može pomoći da izgledaju i do tri godine mlađe. Iako se studija temeljila na sredovječnim ženama, može se zaključiti da i muškarci mogu imati iste koristi od vježbanja lica.

Redovito vježbajte

Kao i kod bilo kojih drugih vježbi, ne možete dobiti rezultate odmah zato je važno nastaviti s programom. Potrudite se steći naviku svakodnevno raditi ove vježbe. Možda ćete vidjeti poboljšanje u svom izgledu, a možda nećete primijetiti razliku uopće, a kako biste pridonijeli mladalačkom izgledu, u svakodnevnu njegu lica uključite dosta vode i proizvode protiv starenja.

IZVOR: INDEX.HR

Photo by Pikx By Panther from Pexels