Ove su stvari zajedničke svim kvalitetnim brakovima

by | 21 ožujka, 2020

Kao što cvijet treba vodu da preživi, dobra veza treba redovitu dozu zabave. Trebate svjesno i namjerno imati zajedničko kvalitetno vrijeme.

Brak je zapravo maraton, a postoje navike koje mogu pomoći da par preživi i najveće turbulencije. Kad ste se vjenčali, vjerojatno ste dobili puno savjeta, ali ste ih sigurno na tom bračnu putu izgubili. Kako navodi terapeutkinja za brak, Chrisitine Wilke, neki savjeti toliko su jednostavni da se brzo zaboravi. Za portal Your Tango navela je jednostavne, ali korisne savjete kojih se dobro uvijek ponovno prisjetiti. Baš kao i sve što je dobro u životu, zdravi odnosi se ne događaju preko noći. Dobar brak znači da je dvoje ljudi posvećeno i da ulažu vrijeme i energiju kako bi se to dogodilo.

1. Držite se za ruke
Nikad nemojte podcjenjivati ovaj mali znak. Vaša koža pamti i arhivira pozitivan i negativan dodir. Ovo je sjajan način da stvorite više ljubavi u svome pamćenju.

2. Dobre stvari
Ako želite sjajnu vezu, trebate potražiti i pojačati sve dobre stvari. Kada dođe do sukoba, često “nestanu” sve dobre strane koje volite kod svog partnera. Pazite na stvari koje cijenite i budite sigurni da to govorite svom partneru.

3. Nemojte se bojati svađa
Mudri parovi znaju da su svađe dio svakog velikog braka. Ti parovi ne izbjegavaju sukobe. Ključno je razviti alate za rješavanje sukoba na zdrav način. Kad imate ove alate, nema potrebe bježati od sukoba jer znate da sukob zapravo može pomoći da se zbližite. Kad se dublje slušate i razumijete, veza koja vas spaja postaje još jača.

4. Zajedničko vrijeme
Kao što cvijet treba vodu da preživi, dobra veza treba redovitu dozu zabave. Trebate svjesno i namjerno imati zajedničko kvalitetno vrijeme. Možda to znači da ćete zajedno gledati omiljenu TV seriju, prošetati se ili večerati u omiljenom restoranu. Budite redovito kreativni.

5. Nemojte zaboraviti seks
Seks vas može povezati na potpuno drukčiji način. Fizički podsjetnik da je vaša ljubav još uvijek živa i zdrava, čak i ako ste možda zaboravili. Seks vam također može pomoći u smanjivanju stresa jer oslobađa endorfin i druge hormone zbog kojih se osjećate dobro. I naravno ono što je najvažnije seks je zabavan, a to je osnovni sastojak svake zdrave veze.

6. Vrijeme za sebe
Zdravi parovi imaju zdrav odnos, ali također imaju i vrijeme “samo za sebe”. Izlazak van s prijateljima, uživanje u masaži ili odlazak u teretanu – sve je to vrijeme za sebe.

Foto: Pexels

IZVOR: RTL.HR