Ovih nekoliko stvari potajno nedostaje svima u braku

by | 11 ožujka, 2020

NAKON što se vjenčate, možda će vam biti teško žrtvovati dio svoje intime i autonomije.

Koliko god voljeli svog supružnika, sigurno vam nedostaje nekoliko stvari iz vremena dok ste bili sami. To ne znači da i bračni život nije divan – jednostavno je drugačiji.

Ovo su neke stvari koje vam mogu nedostajati iz “solo” vremena:

1. Možete jesti što god poželite i kad god poželite

Sir, krekeri, vino iz boce…

No, kada i službeno postanete nečiji par, vjerojatno ćete se osjećati loše ako ignorirate svježe skuhanu večeru, a i pomalo strahujete od osude svog partnera.

“Glupa stvar koja mi nedostaje je da mogu jesti što god poželim kad god to poželim. Kad sam bila sama, ako sam odlučila preskočiti večeru i umjesto nje pojesti sladoled, nitko nije bio tu da me osuđuje. Udala sam se i pomalo se osjećam kao da se moram ponašati kao odrasla osoba čak i onda kada mi se to ne da”, kaže Sara Stanisz, osnivačica bloga Our Kind of Crazy.

2. Stvari su tamo gdje ste ih i ostavili

Kad živite sami, sve je tamo gdje ste to i ostavili. Međutim, kad živite sa supružnikom, daljinski upravljač je gotovo uvijek na drugom mjestu, a daska za rezanje nikada nije tamo gdje ste mislili da je.

“Kad ste samci, ne morate loviti stvari po kući ili otkriti da je netko pojeo posljednji kolač ili popio posljednje pivo”, napominje Kevin Darné, autor knjige My Cat Won’t Bark!

3. Dolazite kući kad poželite i odlazite kad poželite

Kad ste samci, ne morate brinuti o tuđim osjećajima ni planovima, već u potpunosti raspolažete svojim vremenom.

4. Možete raditi ono što vaš partner ne voli

Malo je vjerojatno da vaš supružnik uživa u apsolutno svemu što radite. Bez obzira na to volite li gledati sport, čitati knjige ili gledati satima ljubavne filmove, može vam biti teško ograničiti vrijeme za uživanje u tim stvarima dok s nekim drugim dijelite životni prostor.

5. Imate cijeli krevet samo za sebe

Lijepo je dijeliti s nekim postelju. Osim ako ta osoba hrče, krade vam prekrivače cijelu noć ili se baca po krevetu.

6. Spontana putovanja

Teže je biti spontan kad imate supružnika ili djecu koju treba uzeti u obzir pa spontana putovanja postaju detaljno planirana putovanja i ponekad barem djelomično gube svoj čar.

7. Ne morate dijeliti hranu

Kada otvorite kuhinjski ormarić u potrazi za posljednjom vrećicom čipsa i shvatite da je više nema, mogli biste poželjeli vratiti se u vrijeme kad niste morali dijeliti hranu.

Foto: Josh Willink / Pexels

IZVOR: INDEX.HR