Kozmetičarka otkriva na što trebate paziti kod depilacije intimnog područja voskom

by | 11 studenoga, 2020

Kod depilacije voskom puno toga može poći po zlu, a nije uvijek najjednostavnije ni obrijati se britvicom. Što se sve može i do koje mjere zakomplicirati na ovom osjetljivom području, otkriva kozmetičarka.

Kozmetičarka Sam Marshall specijalizirala se za intimno depiliranje i tvrdi da je već vidjela sve, a za “napravi sam” intimnu depilaciju voskom, kaže da je to ipak nešto što treba prepustiti profesionalcima.

“Šira javnost ne zna kako se depilirati voskom i ne bi to zapravo trebali raditi – to bi bilo kao da ja pokušavam popraviti svoj automobil”, objasnila je za The Sun.

“Obično ne znaju kako primijeniti vosak, niti na koji način povući. Zbog toga toliko stvari može poći po zlu jer pokušavate učiniti nešto za što ljudi moraju biti posebno obučeni. Možete ozlijediti svoju kožu i stidne usne”, nastavlja.

Ako ozlijeđena koža nije dovoljna da vas spriječi da se sami depilirate, možda ćete htjeti čuti horor priču o depilaciji koju je podijelila Samina klijentica.

Sam je ispričala: “Jedna osoba odlučila je voštanu traku zagrijati sušilom jer je mislila da će biti učinkovitija ako je vruća. Zalijepila je traku za svoje međunožje te se opekla jer je bila prevruća i pokušala ju je otkinuti – ali traka se skinula i vosak je ostao na koži. Tada je odlučila ući u kadu jer je mislila da će topla voda pomoći otopiti vosak i na kraju se vosak zalijepio za usmine. Morala je ostrugati vosak s dlačica i obrijati se kako bi uspjela ukloniti vosak.”

No, ako ste i nakon ove priče ipak odlučni sami napraviti uklanjanje svojih stidnih dlačica, Sam ima nekoliko savjeta:

Depilacija voskom

“Kod voštanih traka modrice se također mogu pojaviti i mogu biti velike. Ako ćete to učiniti sami, upotrijebite vrući vosak koji se ljušti, a ne vosak koji se skida. Ako ćete se depilirati oko područja genitalija, vosak koji se ljušti nije toliko bolan i djeluje tako da se hvata na dlačice bez štapića za vosak – pa nije toliko traumatičan za kožu. Također pripazite na vosak za mikrovalnu pećnicu jer ne možete kontrolirati temperaturu, možete dobiti opekline”, savjetovala je Sam.

Brijanje

Kod brijanja, Sam kaže da je pametno izbjegavati područje oko stražnjice te objašnjava: “Pokušaj brijanja vlastite stražnjice će vjerojatno biti najteža stvar na svijetu jer ne možete sve vidjeti. Kod brijanja, urasle dlačice također su stvarno česte. Mnogo oštrica brije toliko blizu da koža može vrlo lako narasti preko vrha folikula – pogotovo ako je koža suha. Što se tiče uraslih dlačica, uvijek bih nastojala spriječiti ih. Na tržištu postoje proizvodi za prevenciju iritacije bikini zone koje sadrže salicilnu kiselinu koja “zarobljava” ulje, pa će pomoći u zaustavljanju začepljenja folikula. Ručni piling za uklanjanje odumrlih stanica kože i održavanje kože mekom i hidratantnom također može pomoći u njihovom sprječavanju.”

Stvar koju treba izbjegavati…

Sam je također upozorila da za skraćivanje dlačica nikad ne biste trebali koristiti škare.

“Kad je riječ o odlasku na depiliranje voskom, moje je pravilo – ako ne možete vidjeti kožu, dlačice trebate obrezati. Ali ih nikada ne obrezujte škarama – uvijek bih savjetovala korištenje trimera. Radije upotrijebite trimer”, zaključuje.

IZVOR: 24SATA.HR

Photo by Roberto Nickson on Unsplash

Tagovi: