Ovaj tretman s jajima jača i obnavlja kosu

by | 11 srpnja, 2020

Tretman za kosu od jaja pospješuje rast kose zbog proteina prisutnog u jajima. Kosa je sastavljena od 70 posto bjelančevina keratina.

Količina proteina prisutnih u jajima kreće se od 3,6 do 6,5 g. Zbog toga se jaje smatra dobrim proteinskim tretmanom. Osim što popravlja oštećene pramenove kose, također jača vašu kosu.

1. Stavite bjelanjke i žumanjke u zdjelu.
2. Dodajte 1 žlicu maslinovog ulja, pa pomiješajte s jajem i umutite vilicom.
3. Ako masku ne želite koristiti odmah, samo stavite plastičnu foliju na zdjelu sa smjesom da je pokrije ili stavite u zdjelu koju možete zatvoriti.

Primjena:

1. Da biste si olakšali, tretman od jaja stavite blizu svoje kupaonice, ali ako ga nemate gdje staviti, samo ga iz sigurnosnih razloga pohranite u hladnjak (ne u zamrzivač).
2. Zatim normalno operite kosu šamponom kako biste uklonili nečistoću i masne proizvode s kose.
3. Ručnikom osušite kosu.
4. Zatim nanesite smjesu na kosu ravnomjerno poput šampona i usredotočite se na vrhove kose kako biste oživjeli razdvojene krajeve.
5. Stavite kapu za tuširanje, suhi ručnik ili plastičnu foliju 10 do 20 minuta.

6. Zatim temeljito operite kosu i nanesite regenerator za kosu i ostavite ga nekoliko minuta pa kosu isperite vodom.

Smjesa jaja ne smije biti duže od 10 do 20 minuta na vašoj kosi ili će se tako kosa osušiti zbog visokih proteinskih svojstava jaja.

Učinite to samo jednom mjesečno, zbog visokog sadržaja proteina. Prekomjerna uporaba ove mješavine neće tretirati vašu kosu, nego će je samo oštetiti.

IZVOR: 24SATA.HR