5 pitanja koja bi bilo dobro postaviti partneru prije ulaska u ozbiljnu vezu

by | 28 srpnja, 2019

Jedno od njih je iskren razgovor o financijama, osobito o dugovima. To je ključan faktor prije sklapanja braka ili čak već i kod ulaska u ozbiljniju vezu jer laganje može uništiti odnos.

1. Želiš li djecu jednog dana?
S tom temom ćete se ionako susresti prije ili kasnije, pa čemu živjeti u misteriji? Pitajte partnera je li razmišljao jednog dana imati djecu. Promatrajte ga kada je okružen mališanima – po tome možete puno toga zaključiti, kako piše 24sata.

2. Tko će kuhati, prati i čistiti?
U odlomku “Fast-Forward Family” objavljenom u The Atlanticu, tri istraživača pozabavila su se ovom temom.

“Parovi u našoj studiji, koji nisu razjasnili temu o tome što će raditi, koje kućanske poslove obavljati, često su spominjali da su se osjećali iscrpljeno i pod stresom te da su imali poteškoća u komunikaciji o onome čime su nezadovoljni u životu. Nasuprot tome, pošteno razumijevanje uloga i zadataka koje imaju i jedan i drugi partner, rezultira manjem pričanju i razmišljanju tko što radi te ugodnijem životu”, napisali su istraživači.

3. Imaš li dugova i koliko?
Iskren razgovor o financijama, osobito o dugovima, ključan je faktor prije sklapanja braka ili čak ulaska u ozbiljniju vezu. Laganje o tome moglo bi kasnije uništiti vaš odnos, a to ne želite.

“Ako ste vezali svog konja za tuđi vagon, morate znati ne samo ono što dolazi nego i što odlazi. Morate znati kako netko vodi njihove financije jer to u potpunosti utječe na cijelu sliku”, smatra Valerie Rind, autorica knjige “Gold Diggers and Deadbeat Dads: True Stories of Friends, Family, and Financial Ruin”.

4. Koliko vremena voliš provoditi nasamo?
Provođenje vremena odvojeno i zadovoljavanje nekih svojih potreba izvan veze – je upravo ono što vašem partneru treba.

U svojoj knjizi “The All-or-Nothing Marriage”, Eli Finkel, psihologinja sa Sveučilišta Northwestern i profesorica na Kelogovoj školi za menadžment, preporučuje da se manje toga traži u braku kako bi on ojačao.

Primjerice, možda vaš partner ne žudi za noćnim filozofskim raspravama na način na koji vo volite, ali zato možda prijatelj ili prijateljica uživaju u tome. Bolje je da se partner bavi nečime što njega veseli, a vi uza sebe imate ljude koji uživaju u filozofiranju.

5. Što misliš o preljubu?
Ima onih koji preljubom smatraju gledanje erotskih filmova ili odlazak u striptiz klub. Svatko ima svoje granice pa je važno vidjeti dokle sežu partnerove – jeste li kompatibilni.

Znači, ako je vama odlazak u striptiz klub sasvim u redu, vašem partneru je to možda previše nemoralno i asocira ga na nevjeru.

Foto: Unsplash

IZVOR: N1.HR